Zwrot, Sprzedaż, PASTERSTWO?

• Autor wątku Autor wątku Damian322
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
D

Damian322

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam.
Pytanie odnosnie sprzedazy.

1)Niedawno prowdzilem sprzedaz punktow ktore posiadalem w grze. Sprzedaz opierala sie na uzbieraniu 320zl i zakupu wiekszej paczki w grze co daje wiecej punktow na podstawie regulaminu:

Dozwolony jest tzw. wspólny zakup Punktów Premium przez wielu graczy na zasadzie "składki" na ten cel. Zakupione w ten sposób Punkty należą do właściciela konta dokonującego transakcji. Podział Punktów Premium między graczy jest sprawą wewnętrznych umów między nimi. InnoGames nie odpowiada za ewentualne nadużycia w tej kwestii.

Aukcja ofertowala Legalne Punkty, Gwarancje oraz Szybkosc.
- Legalne punkty - zakupione w grze u dystrybutora (nie od osob trzecich czyz gieldy premium) przez zakladke KUPNO PUNKTOW
- Gwarancje - ze punkty zostana dostarczone na konto tylko to
- Szybkosc - w miare szybka realizacje

Rejestrujac sie do gry kazdy akceptuje regulamin ktory mowi: ze zakup poza grą np na serwisach aukcyjnych typu allegro ponosi za soba ryzyko utraty zakupionych punktow. Wiec kazda osoba ktora zakupi podejmuje to ryzyko na siebie.
Po pewnym czasie support wycofal czesc punktow tlumaczac ze jestem OSZUSTEM gdyz prowdzilem sprzedaz NIELEGALNYCH punktow a byly one w pelni legalne zakupione u nich w grze w sklepie!

W regulaminie zawarte jest :
Odnosnik do regulaminu - §5 Komercyjne użycie gry <- https://www.plemiona.pl/page/rules

Jest napisane ze sprzedaz np na portalach aukcyjnych jest zabroniona, tylko dozwolona za pisemna zgoda tworcow gry. Ale w tym samym punkcie jest informacje o zakupie zbiorowym ktory jest dozwolony - tym sposobem wlasnie prowdzilem sprzedaz. Po uzbieraniu sie kwoty zakupilem duza paczke punktow i rozdzielalem.

Tutaj moje pytanie, skoro punkty zostaly wycofane przez support gry (nie wszystkie, tylko czesc po jakim czasie) nie jestem ja tutaj winny a kupując ponosi pelna swiadomosc tego ze punkty moga byc wycofane (o tym mowi regulamin gry) to jak to jest teraz w przypadku zwrotow.

Musze zwracac czy po prostu kupujacy wiedzac ze zakup moze zostac cofniety przez support ponosi ryzyko?

Jestem osoba prywatna bez firmy.

2) Jeden z kupujacych chce zglosic PASERSTWO. Z jakiego powodu? Regulamin jest dziurawy. Z jedej strony zabrania sprzedaz z drugiej strony zezwala na przykladzie zrzutki - ktora wykorzystalem. Regulamin i support jest czesto sprzeczny. Dostalem informacje od supportu ze moge np oglosic sprzedaz na forum plemienia a w regulaminie pisze ze nie mozna. Celowe wprowdzenie w blad?

Osoby ktore zakupily duze ilosci wiedzialy o ryzyku i nie maja pretensji, osoby ktore male ilosci oburzaja sie.

Ostatnia edycja:
Naruszenie §29 oraz §24 tiret 6 Regulaminu. Zamykam

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót