zwrot telefonu na gwarancji orange

• Autor wątku Autor wątku agni77
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

agni77

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam!
W grudniu 2014 roku przedłuzyłam telefonicznie umowe z orange.telefon,ktory mi przyslali zaczal od razu szwankowac.w ramach gwarancji byl 3 razy w serwisie i stwierdzono,ze telefon nie nadaje się do naprawy i moge go wymienic na nowy.Jednak nie moge tego zrobic w salonie orange tylko mam odesłac tel do dostawcy.Dzwoniłam do firmy orange i stwierdzili,ze oni telefonu nie przyjmą tylko mam go odesłac do serwisu Samsung.Czy firma orange działa zgodnie z prawem? Czy nie moge żądać wymiany telefonu w salonie orange?

Regulamin Orange:
VIII. Niezgodność Towaru z umową.
4. Orange Polska S.A. nie jest producentem Towarów, chyba że co innego wynika z karty
gwarancyjnej. Producent ponosi odpowiedzialność z tytułu gwarancji sprzedanego Towaru na warunkach oraz przez okres wskazany w karcie gwarancyjnej. Jeśli dokument gwarancyjny przewiduje taka możliwość, Klient może zgłaszać swoje roszczenia w ramach gwarancji bezpośrednio w autoryzowanym serwisie, którego adres znajduje się w karcie gwarancyjnej.
Gwarancja na sprzedany towar konsumpcyjny nie wyłącza, nie ogranicza ani nie zawiesza
uprawnień kupującego wynikających z niezgodności towaru z umowa.

Powrót