Zwrot towaru, Allegro

• Autor wątku Autor wątku kalvin93
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kalvin93

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
21
Witam, zakupiłem towar na allegro w pewnej firmie, mianowicie zderzak do samochodu. Jednak jest on bardzo kiepskiej jakości, gdyż przy próbie montażu zaczepy które trzymają zderzak łamią się. Przed montażem zderzak pomalowałem i teraz chcę go zwrócić. Zadzwoniłem do tej firmy i Pan powiedział mi, że zderzaka JUŻ pomalowanego nie ma możliwości zwrotu ponieważ takie jest prawo allegro, jednak ja niczego takiego w tamtejszym regulaminie nie znalazłem stąd to pytanie. Czy istnieje możliwość zwrotu przynajmniej z częściowym odzyskaniem pieniędzy od tej firmy? Czy mam informować allegro czy jedynie załatwiać sprawę ze sprzedającą mi towar firmą?
Pozdrawiam

Kupiłeś zderzak jako osoba fizyczna od firmy? Kiedy to było, kiedy zauważyłeś wadę, kiedy o niej poinformowałeś?

Tak, zakupiłem jako osoba fizyczna, zderzak dotarł do mnie wczoraj, dzisiaj dzwoniłem do tamtej firmy. Jak wspominałem wcześniej chciałbym dokonać zwrotu, gdyż uważam, że za taką cenę jakość jest naprawdę nie na tym poziomie poziomie na jaki oczekiwałem.

up, jakieś rady>?

Możesz oczywiście odstąpić od umowy, ale sprzedawca ma prawo potrącić z ceny za zmniejszenie wartości zderzaka.

Powrót