Zwrot towaru allegro

• Autor wątku Autor wątku mcflowerstudio
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

mcflowerstudio

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam
Kupiłem na allegro sprzęt studyjny, jednak nie pasowały mi jego aspekty brzmieniowe.
Zgłosiłem zwrot towaru, zapakowałem solidnie paczkę i wysłałem kurierem do sklepu muzycznego.
Zadzwonił do mnie sprzedawca informując, że na przednim panelu jest rysa jakby ktoś „ przejechał śrubokrętem „.
Pakując urządzenie w oryginalna folie ochronną, żadnej rysy nie widziałem. Zresztą sprzęt stał u mnie w bezpiecznym miejscu by nic się właśnie nie porysowało. ( brałem pod uwagę ewentualny zwrot towaru )

Nie wiem co zrobić w takiej sytuacji.
Wydaje mi się, że sprzedający chce mnie zrobić w balona.
Sprzęt rzekomo miał być nowy, ale wydaje mi się że był po zwrocie :)
I sprzedawca chce się tego pozbyć.
Po otwarciu kartonu folia ochronna była porwana, a tak raczej nie wygląda nowy sprzęt zapakowany fabrycznie.
Powiedział też, ze wyślę mi zdjęcie tej rysy, ale przecież jaki problem zarysować samemu by postawić na swoim…??
Może ktoś z Was miał podobną sytuacje?
Będę probował rozwiązać sprawę polubownie, a jak nie przyniesie skutków to czy spór na Allegro będzie dobrą opcją?

Kamil

wg mojej wiedzy spór na allegro jest dobrą opcją głównie dlatego że lepszej opcji nie ma

Może ktoś z Was miał podobną sytuacje?
Jeśli nie nagrywał od odebrania paczki do jej odpakowania albo nie odpakował przy kurierze to nie udowodni, że dostał towar z rysą.

Powrót