Zwrot towaru - brak folii

• Autor wątku Autor wątku SebTom
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

SebTom

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam! Kilka dni temu zakupiłem na allegro zestaw 3 płyt DVD z koncertami, za który zapłaciłem 200zł. Dopiero dziś zorientowałem się, że identyczny zestaw u innych sprzedawców wart jest zaledwie 50zł. W związku z tym planowałem zwrócić towar, kupiłem go przez internet więc mam takie prawo. W 14-dniowym terminie mieszczę się spokojnie, produkt nie posiada też żadnych śladów użytkowania.
Problemem jest rozpakowanie produktu - usunięcie przeze mnie folii na pudełku. Czy w takim wypadku mogę skutecznie zwrócić towar czy też będzie to niemożliwe?
Z góry dziękuję za odpowiedzi.

A jakieś uzasadnienie, konkretny przepis na to wskazujący?

Proszę:
Art. 38. Prawo odstąpienia od umowy zawartej poza lokalem przedsiębiorstwa lub na odległość nie przysługuje konsumentowi
w odniesieniu do umów:
(...)
9) w której przedmiotem świadczenia są nagrania dźwiękowe lub wizualne albo programy komputerowe dostarczane w zapieczętowanym opakowaniu, jeżeli opakowanie zostało otwarte po dostarczeniu

SebTom napisał:
Witam! Kilka dni temu zakupiłem na allegro zestaw 3 płyt DVD z koncertami, za który zapłaciłem 200zł. Dopiero dziś zorientowałem się, że identyczny zestaw u innych sprzedawców wart jest zaledwie 50zł...
To się nazywa wolny rynek...

Wszystko jasne, dzięki za pomoc.

Powrót