Zwrot towaru kupionego przez internet

• Autor wątku Autor wątku jupi1444
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

jupi1444

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam, kilka tygodni temu kupilam sukienkę przez internet(strona z ubraniam na facebook-u). Po kilku tygodniach wkoncu doszedl produkt (tyle czekalam bo sprzedawca sciaga ubrania z Chin jak sie okazalo...). Towar nie przyszedl taki jak na zjdeciu a pytalam sprzedajaca czy zdjecia sa realne..różniły się materiałem i zakonczenia na zdjeciu byly skorzane a w rzeczywistosci nie. Gdy napisalam ze towar doszedl lecz nie jest zgodny ze zdjeciem i poprostu go odsylam czyli zwracam nienaruszony towar dostalam odpowiedz z ustalonym przez sprzedajaca regulaminem w ktorym bylo napisane ze kupujac towar nie ma mozliwosci jego zwrotu gdyz jest on zamawiany przez nia od producenta. Napisalam wiec ze wiem ze mam prawo go zwrocic bez podania przyczyny. Na to odpisano mi ze moge sobie go odeslac do Chin jesli chce odzyskac pieniadze bo ona jest tylko posrednikiem tej firmy i ze nie mam po co odsylac towaru bo ona go nie przyjmie. Co moge zrobic w takiej sytuacji? Towar i tak odeslalam jeszcze tego samego dnia w ktorym przyszedl. Prosze o odpowiedz.

Powrót