Zwrot Towaru Licytacja Allegro

• Autor wątku Autor wątku AsiimekSSD
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

AsiimekSSD

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam wylicytowałem na allegro konsole ps3+2pady+5gier konsola przyszła do mnie za pobraniem i po rozpakowaniu 2 pady okazały się zepsute.Do tego konsola gdy się włoży grę to piszczy.Konsola kosztowała mnie 345zł+22zł przesyłka razem 367zł.Nie wiem co mam robić,czy mogę zwrócić konsole?
I czy sprzedawca pokryje koszty wysyłki? Konsole Wylicytowałem.Konsole dostałem dziś.

I w jaki sposób taka konsole zwrócić.Musze to gdzieś zgłosić do allegro itp?
Jak to zrobić?

A kontaktowałaś się wogóle ze sprzedającym.
Czy w aukcji był napisany stan konsoli i padów. Najlepiej wklej link do aukcji.

"Stan konsoli bardzo dobry" jak napisałem mu sms że żądam zwrotu ponieważ dwa pady sa uszkodzone i konsola piszczy to odpisał mi "chyba cie wali" na aukcji napisał ze "nie realizuje płatnosci przez PayU"

"Stan bardzo dobry" nie pisalo że konsoli tylko wszystkiego

Wszystko miało być sprawne

Są tysiące podobnych tematów, poczytaj i w razie wątpliwości zadaj pytanie z sensem. Z Twojego nic nie wynika, czy sprzedający to firma, czy zwykły Kowalski, co to za uszkodzenie, mechaniczne, czy inne, czy sprawdzałeś przesyłkę przed odbiorem i wiele wiele innych niejasności.

Poinformuj sprzedawcę oficjalnym mailem, że z powodu wad rzeczy sprzedanej i wskaż co jest niewłaściwe. Wnosisz o zwrot towaru. Powołaj się też na zapis w aukcji w którym jest napisane: "Stan bardzo dobry"

Poinformuj o fakcie allegro.

Czytałem że jak cos się licytuje to nie ma możliwości zwrotu,czy to prawda?

Jakby towar był zgodny z opisem to nie ma.
Poszukaj podobnych wątków i zastosuj się do mojej porady.

Powrót