B
brothun
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Witam serdecznie! Zwracam się do was o pomoc, ponieważ mam już dość. Wystawiłem ogłoszenie na znanych portalach ogłoszeniowych, wreszcie ktoś zdecydował się kupić. Koniec końców, doszło do realizacji. Chciałem nadmienić,że sprzedałem używaną część, mechaniczną (amortyzator do roweru) która była w eksploatacji. W domu, podczas pakowania ponownie było wszystko sprawdzane czy działa jak powinno. Przed wysyłką nie budziło żadnych podejrzeń, że może być coś nie tak. Po otrzymaniu towaru, kupujący nagle wyprowadza diagnozę, że amortyzator jest zepsuty i żąda zwrotu pieniędzy za "śmiecia" "złoma". Kupujący nawet nie wspomina o możliwości rekalamacji, ja jestem zdezorientowany, że taka sytuacja ma miejsce. Po prostu nie mogę sobie tego uzmysłowić, że nagle moja sprzedana część jest w pewnym stopniu zepsuta (działa jak należy ale nagle zepsuła się blokada skoku). Klient straszy mnie sądem, wypłaceniem odszkodowania i obraża od oszustów etc.
Proszę o pomoc, na moje oko liczy na wyłudzenie pieniędzy, nie mogę nawet stwierdzić po zdjęciach, że jest to moja sprzedawana część.
Pozdrawiam
Proszę o pomoc, na moje oko liczy na wyłudzenie pieniędzy, nie mogę nawet stwierdzić po zdjęciach, że jest to moja sprzedawana część.
Pozdrawiam