Zwrot towaru w sklepie internetowym

• Autor wątku Autor wątku zaba600
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z

zaba600

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Zakupiłem lustro LEDowe w sklepie internetowym w UK, lustro zostało zamontowane przez elektryka (poniosłem koszt)

Lustro po 2 tygodniach przestało działać , oświetlenie LED zepsuło się.

Chciałbym zwrócić lustro ale muszę ponieść koszt de instalacji urządzenia, czy mogę obciążyć tym kosztem sklep internetowy?

Co mówi regulamin sklepu na ten temat?

A co ma do tego regulamin?
Takie rzeczy są uregulowane na poziomie ustaw.

Regulaminy i ustawy swoja droga... Najwazniejsze pytanie - czy posiadasz rachunek za ww usluge zamontowania lustra, czy moze zaplaciles 'p. Januszowi' - znajomemu znajomych - i kase dales do reki..?
A moze usterka wynikla z wadliwej instalacji i powinienes zadac odszkodowania od tego, ktory Ci to lustro zamontowal...

'Takie rzeczy są uregulowane na poziomie ustaw.' - prosze znajdz mi taka ustawe.

Ostatnia edycja:
baks napisał:
...prosze znajdz mi taka ustawe.

Pisz poprawnie. Klawiatura ma przycisk "alt". Używając go odkryjesz litery ze znakami diakrytycznymi.
W Polsce jest to Dz.U.2017.0.683.

Shocked napisał:
Pisz poprawnie. Klawiatura ma przycisk "alt". Używając go odkryjesz litery ze znakami diakrytycznymi.

Wiem, jednak korzystam z komputera firmowego w ktorym niestety nie ma PL znakow... Z gory odpowiadam na nastepne pytanie -nie, nie ma mozliwosci ich zainstalowania bez zgody admina (o co juz wczesniej prosilem).

Shocked napisał:
W Polsce jest to Dz.U.2017.0.683.

Odpowiadam na druga 'odpowiedz':
1. Nie wiem czy zauwazyles/as ale dzial ten jest na temat porad prawnych w UK
2. Nawet gdyby Twoja odpowiedz dotyczyla porady prawnej w PL to nie wiele by wniosla do dyskusji... Podales jakis paragraf 'praw konsumenta' ktory nijako odnosi sie do zapytania... Podaj konkretny cytat ktory odnosi sie do zapytania. Tez moglbym podac linki do 'prawa cywilnego'; 'praw konsumenta; itp. itd. Jednak od tego sa prawnicy...

BTW Zapewne odpowiedz na Twoj nastpny post - nie, prawo w Wlk, Brytanii rozni sie od tego w PL, chociaz obydwa kraje znajduja sie w UE.

Shocked napisał:
A co ma do tego regulamin?
Takie rzeczy są uregulowane na poziomie ustaw.

Rozumiem, że założyłeś z góry, że sprzedawca nie wypełnił swojego ustawowego obowiązku zawarcia odpowiednich informacji w regulaminie gdyby taki istniał [obowiązek]?

Super.

Ostatnia edycja:
Powrót