zwrot towaru w sklepie stacjonarnym po dostawie do domu

• Autor wątku Autor wątku Orzełek86
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
O

Orzełek86

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Dzień dobry!
W pewnym sklepie we Wrocławiu zakupiłam płytki ceramiczne. Transakcja przebiegła następująco:
- w sklepie wybrałam rodzaj płytek
- ze względu na brak magazynu w sklepie płytki należało odebrać w pobliskim magazynie, jednak ze względu na to, że miejsce zamieszkania mieściło się w granicach darmowej dostawy, zdecydowałam się na transport przez sklep
- płytki zostały przywiezione jakiś tydzień później
- łącznie paczek z płytkami było ok 90 z mężem sprawdziliśmy czy opakowania nie są uszkodzone oraz czy pierwsze płytki w paczkach (te widoczne bez rozrywania kartonów) nie są uszkodzone; wszystko było w porządku
- po jakimś czasie mieliśmy przystąpić do układania ich na ścianach, jednak każda rozpakowana paczka kryła w sobie praktycznie same wybrakowane płytki, z jakimiś kropkami, poszczerbione itd.
- złożyłam reklamację w sklepie
- po tygodniu otrzymałam odpowiedź, że reklamacja nie może być uznana ponieważ zakupiłam towar II gatunku i dokonując jego zakupu wyraziłam zgodę na taki stan płytek,
- w momencie zakupu sprzedawca nie poinformował mnie że jest to towar II gatunku i "czym to grozi", na wystawionych w sklepie płytkach oczywiście nie ma informacji, że jest to towar II gatunku i są one na wystawie w stanie idealnym,
- jednak na fakturze którą otrzymaliśmy w momencie dostawy jest wpisane że jest to II gatunek.
Pytanie brzmi czy w ogóle mam jakieś prawo do zwrotu tego towaru skoro w momencie zakupu nie wiedziałam, że jest to II gatunek i nie odbierałam towaru od razu tylko dostawa była ze sklepu później? Proszę o pomoc.

Powrót