Zwrot towaru - wada ukryta

• Autor wątku Autor wątku Basia 93
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

Basia 93

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witajcie,

w maju kupiłam na Allegro kombinezon. Przymierzyłam, wszystko ok. Nie wychodziłam w nim, nie miałam okazji. Tydzień temu postanowiłam go założyć. Nie zdążyłam wyjść z domu, materiał rozszedł się na udzie :( (dzieje się tak, kiedy materiał jest stary i zleżały, na stronie aukcji jest informacja, że pan posiada produkty maksymalnie od 12 miesięcy, rozumiem, że wcześniej mogły leżeć dłużej, w firmie, która ma je w regularnej sprzedaży, ale chyba ta informacja jest zamieszczona po to, żeby dać klientowi pewność, że ciuchy są w miarę nowe i niezleżałe) na pewno nigdzie nie zahaczyłam ani nic podobnego, normalnie chodziłam po mieszkaniu.)

Sprzedawca od którego kupiłam przedmiot ma zarejestrowaną działalność, jednak jest to outlet. JEGO regulamin mówi, że nie mogę reklamować towaru. :mad:
Z tego, co udało mi się znaleźć w internecie, nie może on mi odmówić prawa do reklamacji, tym bardziej, skoro wada była ukryta, więc towar nie jest zgodny z opisem.

Czy mam rację i jest się o co "szarpać"? :ooo:

To nie jest wada ukryta. Możesz towar reklamować - art. 556 i nast. kc i żądać wymiany lub naprawy

Powrót