Zwrot towaru z olx, kupująca twierdzi że uszkodzony, brak dowodu

• Autor wątku Autor wątku aaleksandra95
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

aaleksandra95

Wystawiłam na olx spodnie w stanie idealnym, nienoszonym. Wstawiłam tylko jedno zdjęcie przedstawiające przód, ponieważ nie bardzo idzie mi tam sprzedaż, więc sądziłam, że jak się trafi chętna to dopyta o wymiary, zdjęcia etc. Dziewczyna napisała, że weźmie spodnie za niższą cenę. Zgodziłam się. Wysłałam spodnie listem poleconym. Gdy dziewczyna je otrzymała, wypisuje do mnie wiadomości, że sprzedałam jej spodnie z dziurą na tyłku i do tego łatkę, żeby sobie doszyć. Kupująca oczywiście nie chce wysłać zdjęcia owej dziury, ale twierdzi, że nie musi mi nic udowadniać i chce zwrotu pieniędzy (wcześniej chciała odsyłać przedmiot, jednak teraz tylko pieniądze). Dodatkowo straszy mnie policją. Jestem na 100% pewna, że spodnie były sprzedane w stanie idealnym. Mam zdjęcie tyłu spodni (które nie było wstawione w ofertę). Spodnie leżały w szafie, więc nie jest możliwe, że krasnoludki wycięły jej dziurę na tyłu. Napisałam jej, że nie będę z nią więcej dyskutować bo skoro nie chce pokazać zdjęć to musi mieć coś na sumieniu. Jak myślicie, jak rozwiązać tę sytuację?

olej sprawę, nie obieraj telefonów. Czekaj na poprawna reklamacje listem zpo i wtedy wróć po poradę na forum. ;)

Powrót