Zwrot towaru zamówionego za pobraniem

• Autor wątku Autor wątku aniazziel
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

aniazziel

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Dzień dobry,

Chciałabym kupić buty przez internet. Na pewnej stornie sklepu internetowego znalazłam towar, który mnie interesuje. Jednak zanim buty zamówiłam, postanowiłam poczytać opinie o tym sklepie. Dowiedziałam się, że sklep pomimo wpłacenia pieniędzy na ich konto przez kupującego, nie wysyła towaru wcale lub towar o złej numeracji (np. dwa różne rozmiary butów), czy w stanie zniszczonym. Żeby uniknąć takiej sytuacji (jest to jedyny sklep internetowy, gdzie znalazłam interesujący mnie numer buta oraz jego wygląd, patrząc też na koszty), na stronie sklepu istnieje możliwość zamówienia butów za pobraniem. Jednak, gdyby coś się stało i gdyby z butami było coś nie tak, chciałabym je zwrócić, to w regulaminie sklepu pisze dokładnie, że "Nie przyjmujemy paczek ze zwracanym produktem wysłanych za pobraniem."

I oto moje pytanie - czy sklep internetowy może wg swojego regulaminu nie przyjąć takiej paczki, jeżeli chciałabym dokonać zwrotu, ponieważ wcześniej paczka była zakupiona za pobraniem?

z góry dziękuję za odpowiedź,
Pozdrawiam

Przeczytaj to zdanie jeszcze raz. I pomyśl o co w nim chodzi.

aniazziel napisał:
Nie przyjmujemy paczek ze zwracanym produktem wysłanych za pobraniem
Tu chodzi o to, że nie przyjmują paczek które są wysłane do nich za pobraniem :)

Powrót