K
kuba1221
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 4
Witam, jestem tutaj nowy więc nie wiem czy w dobrym dziale założyłem temat, jeśli nie to proszę o przeniesienie. Mój problem polega na tym, iż kupiłem telefon na allegro dokładnie to Xiaomi mi4. Kurier przywiózł go do domu, rozpakowałem i wszystko elegancko. Pierwszy problem pojawił się po uruchomieniu telefonu, ponieważ nie było polskiej lokalizacji(tylko rosyjska z pobliskiego rejonu), oraz menu nie było do końca przetłumaczone na j Polski. Następny problem pojawił się podczas włożenia karty, raz czytało a raz nie (wyskakiwał komunikat że skanuje kartę i tak cały czas bez jakiejkolwiek innej reakcji). Dostałem go w czwartek 23.06.2016r, dzisiaj dzwonię do tego sklepu, a sprzedawca mi mówi że oni go nie przyjmą ponieważ telefon już był używany, ponieważ folia z przodu została ściągnięta oraz że jeśli telefon już był ładowany to oni go ode mnie nie przyjmą, bądź odkupią go ale o 20% tańszą cenę. Zauważyłem także że na tylnej klapce jest lekko zarysowany jednak nie potrafię udowodnić że taki już do mnie przyjechał. Na allegro, w jego aukcji piszę że mogę odesłać towar do 14 dni bez podania przyczyny, ale po dzisiejszej rozmowie sam nie wiem co mam robić. Sprzedawca odbiera co 10 raz i nie jest zainteresowany oddaniem pieniędzy. Cena telefonu to 699zł.
Ostatnia edycja: