Zwrot ubezpieczenia a ac

• Autor wątku Autor wątku damian 12345
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

damian 12345

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
WITAM Państwa.
Proszę o pomoc. Jakiś czas temu firma budowlana uszkodziła mi auto przyznając się do winy i twierdząc że wszystko pokryją. Poszedłem do nich na następny dzień niech podpiszą mi oświadczenie, że to oni zrobili. Ale odmówili. Zgłosiłem to do ubezpieczyciela z żądaniem naprawy auta z ich oc, który mi podal (Tzn nr ich polisy) . Ale okazało się, że nie mogłem się dogadać z ubezpieczycielem. Zatem, dla świętego spokoju zgłosiłem do ubez. niech mi naprawi auto z mojego ac. Salon auto naprawił. Oni im zapłacili. Potem, ubezpieczyciel zażądał ode mnie oświadczenia z firmą budowlaną lub notatkę policyjną. W salonie mi powiedzieli, że ubezp. ;nie może ode mnie żądać sprawcy jeśli chcę to naprawić ze swojego ac. A teraz on żąda ode mnie zwrotu kwoty za wypłacone odszkodowanie które i tak poszło na konto salonu. Czy ubezpieczyciel ma prawo żądac ode mnie zwrotu kwoty jeżeli ja miałem sprawę załatwioną z AC ???????? firma budowlana mi wypłaciła około 1000 zł. To i tak połowa naprawy auta ale w porozumieniu zaznaczyła, że nie przyznają się do winy. Czy ubezpieczyciel może żądać ode mnie zwrotu kwoty ? mimo, iz zostało to naprawione z mojego ac, które i tak jest dobrowolne.

AHA, napisze, że firma ubezp. ma wpisane w umowie ac że ja mam dołożyć wszelkich starać aby oni ściągneli od winnego kase. Tylko tyle że oni mi nic nie podpisali, że to oni. Mam z nimi porozumienie ale i tak, jest tam zapis, że nie biorą oni za to odpowiedzialności. Ja dołożyłem wsztlkich starań, bo chodziłem do firmy niech mi podpiszą oświadczenie ale tego nie chcieli. I mimo , że zgłosiłem to z moje ac to ubezp. nadal twierdzi, że chce oświadczenie od firmy budowlanej... bez sensu.

Powrót