W
Witcher721
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 6
Witam. Kupiłem ostatnio w sklepie Neonet grę: Wiedźmin 3: Dziki Gon. Okazało się jednak że nie mogę jej zainstalować z powodu pojawiającego się błędu. Po zaczerpnięciu informacji z internetu na temat owego błędu okazało się że nie tylko ja borykam się z tym problemem. Tutaj link do forum CDP Przerwanie instalacji - błąd -10 (jest to jedno z wielu forów na jakie trafiłem), a tu do rozwiązania proponowanego przez producenta Instalacja gry kończy się błędem (błąd '-10', błąd danych CRC) – cdp.pl - Pomoc. Rozwiązania proponowane przez producenta nie pomagają, a ściąganie całej gry z oficjalnej strony też mnie nie zadowala, w końcu nie po to kupiłem wersję pudełkową żeby ściągać grę z internetu. Przyczyna tego problemu jest prawdopodobnie źle wytłoczona płyta. Czy możliwy jest zwrot gry do sklepu w celu odzyskania gotówki lub ewentualna wymiana na nowy egzemplarz? Jeśli nie czy to na mnie ciąży obowiązek kontaktu z producentem w celu wymiany wadliwego nośnika czy też może sklep ma taki obowiązek?