S
Sab0
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Hej jestem nowa i przepraszam jezeli juz ktos poruszyl watek a ja nie zauwazylam, ale potrzebuje porady jak rozmawiac z tymi ludzmi. Wiec bylismy z narzeczonym kupic pierścionek w sklepie APART, wybralam rozmiar 14 i wydawalo mi sie ze jest ok, po powrocie jednak zorientowalam sie ze pierscionek mi spada i potrzebuje rozmiar mniejszy. Istotne jest to ze oderwalam ta nieszczesna cene. Nastepnego dnia chcialam wymienic pierscionek to poinformowano mnie ze po oderwaniu ceny nie ma takiej mozliwosci (nie uprzedzono nas o tym). Poinformowalam ich ze chce w takim razie po prostu zmniejszych pierscionek to okazalo sie ze jest to model ktorego zmniejszyc nie mozna i sie tego nie podejma (tego tym bardziej nam nie powiedziano przy zakupie). Wywiazala sie miedzy mna a sprzedawczynia dyskusja w ktorej okazalo sie nagle ze w ogole bizuterii nie powinni przyjmowac i robia to tylko z grzecznosci. Tak wiec zostalam z zbyt duzym pierscionkiem za 600 zl ktorego nie moge zmniejszyc nawet u jubilera na wlasna reke i bez mozliwosci wymiany. Moje pytanie brzmi czy racja lezy calkowicie po ich stronie, czy jednak mam podstawy aby dopominac sie o swoje w momencie gdy z ich strony nie bylo zadnych informacji o zwrocie czy ewentualnym braku mozliwosci zmniejszenia pierscionka.
Bede wdzieczna za kazda informacje.
Bede wdzieczna za kazda informacje.