B
bartlomiejR
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 5
Zakupiłem płytki kuchenne z własnym nadrukiem - pomarańczowe listki na białym tle. Nie żółtym, nie kremowym, nie ecree, białym i tak było w projekcie. Dodatkowo przycinanie na wymiar. Płytki które przyszły do mnie, miały żółtawy kolor (jak bardzo stary papier) i paprochy pod nadrukiem/lakierem, ponadto dotarły 4 tygodnie po umówionym terminie (po drodze było kilka terminów, ciągłe przekładanie, wymówki - brak adresu wysyłki, awaria w lakierni, brak możliwości odpisania na maila itp.). Innych uwag brak.
Zakup był dokonany na odległość za pośrednictwem strony internetowej firmy. Po wysłaniu maila z wymiarami otrzymałem taką wiadomość:
Przy próbie wyjaśnienia sprawy usłyszałem że paprochy i żółty kolor to rzecz normalna przy czymś takim.
Mam zachowaną całość korespondencji, potwierdzenie wpłaty i nagraną jedyną rozmowę z nimi. Nic poza tym, żadnej umowy.
Najchętniej odesłał bym towar i odzyskał pieniądze, ponieważ nie chce mieć więcej nic wspólnego z tą firma.
Co w tej sytuacji ma większy priorytet - zakupy na indywidualne zamówienie czy zakupy na odległość? Jeśli to pierwsze, to czy można wybrnąć*z tej sytuacji powołując się na wady wykonanego towaru?
Zakup był dokonany na odległość za pośrednictwem strony internetowej firmy. Po wysłaniu maila z wymiarami otrzymałem taką wiadomość:
Dzień dobry,
(...) Nasze dekory na płytkach ceramicznych są trwałe i estetyczne.
Oferta zawiera:
Płytki ceramiczne 60x30 cm
Cięcie przed drukiem
Wycinanie otworów
Nadruk UV
Lakier błyszczący
(...)
Przy próbie wyjaśnienia sprawy usłyszałem że paprochy i żółty kolor to rzecz normalna przy czymś takim.
Mam zachowaną całość korespondencji, potwierdzenie wpłaty i nagraną jedyną rozmowę z nimi. Nic poza tym, żadnej umowy.
Najchętniej odesłał bym towar i odzyskał pieniądze, ponieważ nie chce mieć więcej nic wspólnego z tą firma.
Co w tej sytuacji ma większy priorytet - zakupy na indywidualne zamówienie czy zakupy na odległość? Jeśli to pierwsze, to czy można wybrnąć*z tej sytuacji powołując się na wady wykonanego towaru?
Ostatnia edycja: