Zwrot za przedmioty allegro

• Autor wątku Autor wątku zumi321
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z

zumi321

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam, posiadam działalność gospodarczą (w tej chwili jest zawieszona) i w tamtym roku sprzedałem użytkownikowi kilka sztuk oprogramowania dla swojej firmy , którego wedle prawa nie powinno się sprzedawać czego byłem nieświadomy. Użytkownik ten zgłosił się do mnie niedawno mówiąc, że oprogramowanie nie jest legalne, więc zaproponowałem po prostu zwrot kosztów zakupu jaki u mnie poniósł, lecz kupujący twierdzi, że mam obowiązek zapewnić mu legalne oprogramowanie, czyli w tym momencie zakupić kilka sztuk legalnego oprogramowania za ogromną kwotę, czy kupujący ma prawo żądać dosłania legalnego oprogramowania, lub zarządania konkretnej kwoty, za którą sam zakupi legalne oprogramowanie. Czy nie jest tak, że muszę po prostu zwrócić koszty które poniósł u mnie na aukcji na zakup?

A jest w stanie udowodnic ze akurat u Ciebie kupil nielegalne ? Moze Ty mu wyslales legalne a on to po prostu podmienil ? :-)

Jest w stanie udowodnić, że jest do licencja której nie powinno się sprzedawać, nie byłem tego świadomy, po prostu chciałbym zwrócić mu koszty które poniósł na mojej aukcji. Skoro nie jestem w stanie zapewnić mu towaru który kupił, to chyba powinienem po prostu zwrócić pieniądze...

Powrót