Zwrot za zakupione bilety

• Autor wątku Autor wątku inteligo123
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
I

inteligo123

Użytkownik
Odpowiedzi
47
Witam,

W pazdzierniku, 2016 roku zakupilem bilety na koncert. Zgodnie z regulaminem, moge kupic 4 bilety na gospodarstwo domowe. Zakupilem 2 bilety na swoje imie i nazwisko oraz moje siostra zakupila kolejne 4 bilety, niemniej jendak na wzgledu na dostep do gotowki, platnosc za dane 4 bilety poszla z mojego konta. Siostra podczas zakupu biletu podala inny adres - zgodny z jej zameldowaniem oraz nazwisko po mezu. W marcu dostalem maila z informacja o anulowaniu biletow. Niestety ze wzlgedu na slaba pamiec nie wiedzalem czy bilety "anulowane" to byly jakies bilety, ktore probowalem wykupic, dana informacje "zignorowalem," na zasadzie takiej - jesli dostane zwrot w ciagu 2 tygodni, bede wiedzial, iz faktycznie o to bilety chodzilo (ja dosalem maila, siostra, ktora rezerowala bilety z innego konta, z inngo adresu email, danej informacji nie dostala.) Po kilku miesiacach, przychodzi koncert, pod bramkami, bez zwrotu pieniedzy od "organizatora," dostaje odmowe na wejscie na koncert - powod - bilety anulowane. Tutaj pojawia sie moje pytanie - czy sprzedawca biletow ma prawo na anulowanie biletow w taki sposob - anulowanie moich jak i siostry bez informowania mojej siostry jak i nie zwracania pieniedzy za 6 biletow? Podroz, bilety, czas poszedl na marne, nie wiem co w danej sytuacji zrobic? Od marca minelo sporo czasu, przelewu brak, a koncert jest dzis, a ja niezostalem wpuszczony....

Powrót