A
AdamAQT
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam, miesiąc temu zawarłem umowę z właścicielem lokalu (lokal wynajęty na początek czerwca) oraz wpłaciłem zaliczkę w wysokości 900zł. Jednak tydzień temu byłem świadkiem jak ten lokal funkcjonuje w rzeczywistości i jestem zdeterminowany do tego by jak najszybciej odstąpić od umowy i odzyskać zaliczkę. Wszystko byłoby po mojej myśli gdyby nie istotne punkty umowy które brzmią następująco:
"Wynajmujący pozostawia sobie prawo do niezwłocznego zakończenia imprezy w przypadku:
-Agresywnego zachowania uczestników imprezy.
-Celowej i kierowanej premedytacją dewastacji lokalu.
-Reszta przypadków regulowana w myśl przepisów kodeku cywilno-prawnego.
-Odwołania imprezy najpóźniej do 5 dni przed terminem imprezy i zwrotu pobranej zaliczki.
-Zatrzymania zaliczki w przypadku w którym impreza nie odbędzie się z winy najemcy."
Czy takie punkty umowy ostatecznie odrzucają możliwość odzyskania zaliczki? Pozdrawiam
"Wynajmujący pozostawia sobie prawo do niezwłocznego zakończenia imprezy w przypadku:
-Agresywnego zachowania uczestników imprezy.
-Celowej i kierowanej premedytacją dewastacji lokalu.
-Reszta przypadków regulowana w myśl przepisów kodeku cywilno-prawnego.
-Odwołania imprezy najpóźniej do 5 dni przed terminem imprezy i zwrotu pobranej zaliczki.
-Zatrzymania zaliczki w przypadku w którym impreza nie odbędzie się z winy najemcy."
Czy takie punkty umowy ostatecznie odrzucają możliwość odzyskania zaliczki? Pozdrawiam