Zwrot zasiłku rodzinnego

• Autor wątku Autor wątku promyczek30
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

promyczek30

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Potrzebuję pomocy, gdyż pierwszy raz jestem w takiej sytuacji. Pobierałam od 2012 roku od października zasiłek rodzinny w wysokości 109zł. W kwietniu udało mi się wreszcie znaleźć pracę (Pierwszy pełny przepracowany m-c). Nie zgłosiłam tego do Mops-u gdyż nie miałam pojęcia o takim obowiązku. Nie miałam zamiaru wyłudzić żadnych pieniędzy. Składając dokumenty na nowy okres świadczeń rodzinnych (2013/2014) dostałam odpowiedź że dochody przekraczają i z tego powodu nie będzie kontynuacji rodzinnego, A chwile potem przyszło zawiadomienie o wszczęciu postępowania w sprawie ustalenia zwrotu świadczeń nienależnie pobranych. Nie wzbraniam się przed zwrotem otrzymanych świadczeń, ale prosiła bym by mi ktoś odpowiedział jaka to może być kwota w przybliżeniu i jaka jest szansa na rozłożenie tego na raty. Proszę o szybką odpowiedź.

Ostatnia edycja:
Może ktoś mi podpowie jak powinnam napisać podanie z prośbą o rozłożenie kwoty na raty.

Napisz po prostu, że nie jesteś w stanie spłacić całości, bo nie msz takiej gotówki prosisz o rozłożenie na dogodne raty (zaproponuj wysokość tych rat) i po krzyku....idą na rękę

to jest kwota po 109 zl za kazdy miesiac odkad pracujesz.Wiec òliczac ze pracujesz juz 17 miesiecy to jestes winna ok 1853 zl.Sprobuj ,moze Ci pojda na reke i rozloza na raty.

Pracuję 7 m-cy a nie 17. Bo od kwietnia 2013r.

Powrót