0 pkt ECTS za egzamin a powtarzanie roku

• Autor wątku Autor wątku Ezra111
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

Ezra111

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Mam przedmiot PNJA który ma 0pkt ECTS. Oblałam go i stąd moje pytanie czy nie zaliczę studiów jeśli go nie zdam? W indeksie mam wszystkie 30 pkt i ten jeden niezdany egzamin. Nie wiem czy uczelnia ma prawo skreślić mnie z listy studentów jeśli mam go nie zaliczonego czy jednak to 30 pkt daje mi możliwość kontynuowania nauki?

Nie znalazłam niczego na temat mojego problemu. Oprócz tego iż, aby zaliczyć rok potrzeba 30 pkt ECTS,a nie ma wzmianki odnośnie tego co się dzieję jeśli jakiś egzamin posiada 0 pkt i się go nie zdaje.

Akty prawne | WSZOP - Katowice
Tutaj znajduje się regulamin, nie mogę go niestety wstawić, gdyż waży za dużo.

Ostatnia edycja:
Wszystko jest w regulaminie:

§ 33 Zaliczenie semestru
Warunkiem zaliczenia semestru jest:
1) uzyskanie wymaganej ilości punktów ECTS, określonej w planie studiów
2) złożenie egzaminów oraz uzyskanie zaliczeń z przedmiotów określonych w harmonogramie sesji
3) złożenie w dziekanacie indeksu i karty okresowych osiągnięć studenta w terminie określonym w organizacji roku akademickiego, a w przypadku ostatniego semestru studiów, dodatkowo pracy dyplomowej
4) uregulowanie wszystkich opłat związanych z tokiem studiów.

A wiec musisz spelnic wszystkie 4 warunki.

Jesli przedmiot jest objęty w planie studiów jako przedmiot obowiązkowy to niestety mimo, iż jest na 0ECTS trzeba go zaliczyć,a w przypadku braku zaliczenia do końca sesji - podanie o warunkowe zaliczenie semestru.

A czy EGZAMIN może mieć w ogóle 0 pkt ECTS ? Czy to jest prawnie poprawne ?

nie jest to z pewnością egzamin, ale pewnie jakieś dodatkowe - obowiązkowe zajęcia objęte planem studiów np. Wychowanie fizyczne, j. angielski, itp.

Miałam na takiej zasadzie WF w trakcie studiów i normalnie trzeba było zaliczyć, jak ktoś nie zaliczył trzeba było pisać o warunek.
I tak w takiej sytuacji jest to prawnie poprawne.

To na jakiej zasadzie odbywają się zaliczenia przedmiotów, semestrów , roku reguluje tylko i wyłącznie regulamin studiów.
Uczelnia zachowuje tu całkowitą autonomię.

Ostatnia edycja:
Powrót