160 zł - m-c odsiadki

• Autor wątku Autor wątku Moniak
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Moniak

Słyszałam, że od przyszłego roku ma wejsc w zycie taka uchwała: wiezien po wyjsciu placi 160 zł za każdy miesiąc odsiadki. Czy to prawda ?? I kogo to bedzie dotyczyc ?? Tych co JUŻ siedzą czy tych co dopiero zaczną ?? :what:

nie no co ty Monia-bedzie tak: kazdy wiezien po wyjsciu dostaje 160zł zakazdy przesiedziany miesiąc :lol:
kto jest za? :tuptup:

Eee, Moniak to dopiero plany. Nic pewnego, w dodatku bez sensu, bo przecież gross ludzi siedzi za to właśnie, ze nie płaci. To co im zrobią? Dołożą kolejną kasę i znowu pójdą siedzieć za to, że nie płacą? To jest perpetuum mobile - samonapędzające się więzienia, aż do zejścia delikwenta. Dla mnie bomba :ok:
Moniak nie przejmuj się na zapas, może jeszcze nie jest aż tak źle z naszymi rządzącymi.

Oby bo i tak toniemy w długach :/ to pewnie gdyby to weszło w życie, warunkowe w ogole by nie istniało, bo komu by sie opłacało ...

banki by dawały kredyty dla wiezniow ktorzy chca opuscic wiezienie z warunkowego :lol:
ale byly by kolejki do tych banków

ja myśle że nie wejdzie bo to by było bez sensu. Przecież jak ktos przesiedzi kilka lat to uzbiera się ładna sumka, niby skąd ma ją wziąć, przecież jest bez pracy i często bez żadnej pomocy. ( chociaz w naszym kraju zdarzają sie czasem tak dziwaczne rzeczy że kto wie...) Ale prawo chyba nie działa wstecz, więc tych co juz siedzą nie powinno objąć.

Własnie też tak myślę "że prawo nie działa wstecz"...ale gdyby tak pomyslec inaczej....to moze wypuszczonoby tych co siedzą teraz, żeby Ci nowoskazani (którzy mają już płacić) mieli miejsce w ZK :) heh...

Dokładnie pisze o tym Gazeta Prawna z dnia 6 kwietnia nr.69 str.15

Myślę , że jest to nierealne.

Czy w jakimś innym kraju stosuje się takie praktyki???

[cytat:3vh1bype]
[/cytat:3vh1bype]
e :what: , nie no co ty to tylko w Polsce :lol:

Dzieki dziewczyny, jakos po waszych wypowiedziach lzej mi na sercu :) juz sie przestraszylam że dojdą nam nowe wydatki :) to po co byłaby w takim razie żelazna kasa ???

[cytat="ASIA Ż"][cytat:2g2wf5uj]
[/cytat:2g2wf5uj]
e :what: , nie no co ty to tylko w Polsce :lol:[/cytat]

to może wyślijmy wszystkich więźniów do Rosji . tam koszty ich utrzymania będą mniejsze.

a co do praktyk - najlepsze praktyki co do kar mają Arabowie :ok:

[cytat:3po90vbe]
a co do praktyk - najlepsze praktyki co do kar mają Arabowie
[/cytat:3po90vbe]
ej no ja bym nie chciała zeby mojemu cyziowi amputowali reke bo to jest BRUTALNE , a rączka Cyzia ma zwinne paluszki :lol:

Powrót