[cytat="tako"]Mi się wydawało, że nie ma potrzeby odbywania ponownie kursu na prawo jazdy. Jedyna rzecz jaką musisz zrobić to zapisać się bezpośrednio na egzamin.
Jeśli się mylę, proszę o sprostowanie.[/cytat]
No wlasnie, czy to prawda?
Prawo jazdy zrobilem w 2004 - w 2006 spowodowalem kolizje po wplywem (zachaczylem slupek) -(poddalem sie karze)- dostalem 1 rok w zawieszeniu na 2 lata i zakaz prowadzenia pojazdow na 2 lata + grzywna (w karnej 1k i dodatkowo w drugim procesie - wykroczenie - 1k). Zakaz mija w marcu....
Czy oznacza to ze juz moge sie zapisac na prawko? (czy wogole musze to robic - patrz cytat? moze egzamin starczy) ??
Zakaz prowadzenia dotyczy mnie rowniez na jazdach nz "L"????
Czy tez - moge obecnie zrobic "teorie" na kursie ale z jazdami bede musial poczekac do konca zakazu? Czy tez tylko zdanie egzaminu, ewentualnie odebranie prawa jazdy musi nastapic po wygasnieciu zakazu??
Jak sie ma w tym wypadku sprawa z zatarciem wyroku = kiedy moge podawac ze nie bylem karany??
Pytania moga sie wydawac banalne - dla mnie sa jednak wazne - bardzo prosze o odpowiedz - ewentualnie prosze o skierowanie mnie w miejsce gdzie moge szukac odpowiedzi...
Pozdrawiam
Lac