2 lata zakazu

• Autor wątku Autor wątku kaczorbp
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kaczorbp

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
witam.mam pytanie i chciałbym prosić o odpowiedź...dwa lata temu dostałem zakaz prowadzenia pojazdów mechanicznych i nie mogłem robić prawa jazdy.teraz to mija dokładnie 6 grudnia i chodzi mi o to czy moge juz się zapisać na kurs np. 5 grudnia?czy muszę gdzieś się zwrócić o potwierdzenie odbycia tej kary i pozwolenie na robienie prawa jazdy? czy to jest anulowane automatycznie? prosiłbym o odpowiedź..z góry dziękuję.pozdrawiam.

Z tego co sie orietuje możesz 5grudnia zapsać sie na kur. Tymczasem do zapisania sie na egzamin bedziesz potrzebować zaświadczenia wydawanego przez urząd starosty - wydzial komunikacji.

Zakaz oznacza, że do momentu jego zakończenia nie może Pan prowadzić pojazdu.

Mi się wydawało, że nie ma potrzeby odbywania ponownie kursu na prawo jazdy. Jedyna rzecz jaką musisz zrobić to zapisać się bezpośrednio na egzamin.

Jeśli się mylę, proszę o sprostowanie.

[cytat="tako"]Mi się wydawało, że nie ma potrzeby odbywania ponownie kursu na prawo jazdy. Jedyna rzecz jaką musisz zrobić to zapisać się bezpośrednio na egzamin.

Jeśli się mylę, proszę o sprostowanie.[/cytat]

No wlasnie, czy to prawda?

Prawo jazdy zrobilem w 2004 - w 2006 spowodowalem kolizje po wplywem (zachaczylem slupek) -(poddalem sie karze)- dostalem 1 rok w zawieszeniu na 2 lata i zakaz prowadzenia pojazdow na 2 lata + grzywna (w karnej 1k i dodatkowo w drugim procesie - wykroczenie - 1k). Zakaz mija w marcu....

Czy oznacza to ze juz moge sie zapisac na prawko? (czy wogole musze to robic - patrz cytat? moze egzamin starczy) ??

Zakaz prowadzenia dotyczy mnie rowniez na jazdach nz "L"????

Czy tez - moge obecnie zrobic "teorie" na kursie ale z jazdami bede musial poczekac do konca zakazu? Czy tez tylko zdanie egzaminu, ewentualnie odebranie prawa jazdy musi nastapic po wygasnieciu zakazu??

Jak sie ma w tym wypadku sprawa z zatarciem wyroku = kiedy moge podawac ze nie bylem karany??

Pytania moga sie wydawac banalne - dla mnie sa jednak wazne - bardzo prosze o odpowiedz - ewentualnie prosze o skierowanie mnie w miejsce gdzie moge szukac odpowiedzi...

Pozdrawiam
Lac

[cytat="Lacota"]
Zakaz prowadzenia dotyczy mnie rowniez na jazdach nz "L"???? [/cytat]
Tak.

[cytat:1zt2gvoq] Jak sie ma w tym wypadku sprawa z zatarciem wyroku = kiedy moge podawac ze nie bylem karany?? [/cytat:1zt2gvoq]
O zataraciu skazania jest w tematach wyróżnionych.

Powrót