2 problemy...

• Autor wątku Autor wątku Młody1200
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Młody1200

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam wszystkich,

mam 2 pytania,

pierwsze to, czy na miejscu wypadku w ktorym uczestniczyły 3 pojazdy obowiazkowe jest sprawdzenia stanu trzezwosci wszystkich kierujacych oraz sprawnosci pojazdow i aktualnych praw jazdy, bez wzgledu na to, ze policja uznała iz wina lezy po stronie jednego z uczestnikow zdarzenia drogowego.

druga sprawa to: mialem wypadek motocyklem ktory zdarzył sie 27 wrzesnia 2008 roku, od tego dnia zabrano mi prawo jazdy za rowno na kategori A(motocykl) jak i B (samochod osobowy), nadmieniam iz nie byłem pod wpływem alkoholu ani narkotyków, czy prokurator miał prawo wydac taka decyzje powołujac sie na opinie biegłego ktory stwierdził ze złamałem przepisy ruchu drogowego, przekroczyłem dozwolona predkosc o 25 km/h.

Pozdrawiam i z gory dziekuje za udzielone rady.

Co do pierwszego pytania - tak, Policja ma taki obowiązek

Co do drugiego - tak, miał prawo. Masz zresztą w postanowieniu wskazane podstawy prawne.

jadlos napisał:
Co do pierwszego pytania - tak, Policja ma taki obowiązek

ma takie prawo jeżeli istnieje podejrzenie iż któryś z uczestników jest po spożyciu alkoholu lub na żądanie jednego z uczestników kolizji,wypadku

co do 2 sprawy ok dzieki za wytłumaczenie choc dalej uwazam ze to kpina ale całe polskie prawo to kpina wiec mniejsza z tym... sprawa jest w toku a ja zyje juz tak jak by z wyrokiem...

jesli chodzi o 1 pytanie to dalej nie do konca rozumiem bo jeden kolega pisze jedno a drugi pisze cos innego. to wkoncu policja ma obowiazek zrobic to badanie wszystkim czy moze tego nie robic ?? jesli ma obowiazek zrobic wszystkim to co gdy tego nie zrobiła ??

Ja tu nie miałem racji, Policja ma takie prawo, ale nie obowiązek.

Powrót