2 Promile akoholu.

• Autor wątku Autor wątku ketross
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

ketross

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam w nocy jadąc autem wjechałem w latarnie pierwsze badanie pokazało 2 promile alkoholu. Dostałem z sądu wyrok nakazowy 5000zł fundusz , 4lata prawko , oraz 5 miesięcy prac społecznych. Czy ma sens odwoływać się i walczyć o lepsze rozwiązanie czy to dość niska kara za takie stężenie i lepiej przyjąć warunki jak myślicie ?? dzięki (do środy mam czas na odwołanie od decyzji)

Nie napisałeś, czy byłeś wcześniej karany. Ale odpowiadając - wg. mnie kara niska.

Nigdy wcześniej nie karany.

I obawiam się że na zasadach ogólnych mogłaby być gorsza kara choć 2 adwokatów z którymi się kontaktowałem twierdzą inaczej ale im też o pieniądze chodzi zapewne.

Jeżeli okoliczności sprawy są oczywiste to przy skazaniu opłaty na Fundusz w takiej wysokości jaką sąd określił i tak Pan nie uniknie, ograniczenia wolności też raczej pozostanie. Wskazanie było bardzo wysokie i to uzasadnia tak długi okres (przy czym minimalny to 3 lata). Na warunkowe umorzenie co mogłoby skutkować ustaleniem krótszego niż 3 lata okresu zakazem prowadzenia pojazdów też trudno liczyć. Bez wdawania się w szczegóły sprawy trudno stwierdzić ale do ewentualnego wywalczenia jest mniejszy o rok okres zakazu prowadzenia pojazdów.

Dziękuję za odpowiedź a ktoś jeszcze ma jakieś swoje zdanie ? Bo cały czas myślę czy się odwoływać iść przeprosić może twarzą w twarz da uda się coś ugrać. Tylko że boję się że może być gorzej. Dzięki

5000 zł na fundusz i 5 miesięcy prac społecznych, to nie problem
problemem jest zakaz prawka na 4 lata
ale
ja bym się nie odwoływała
obiektywnie: NISKI WYROK

Dzięki za odp. Ale poczekam do jutra jeśli ktoś chce doradzić wyrazić swoją opinię bardzo proszę dzięki.

ketross napisał:
Dzięki za odp. Ale poczekam do jutra jeśli ktoś chce doradzić wyrazić swoją opinię bardzo proszę dzięki.

Poczułem się wywołany do tablicy - idź na jakąś terapię AA, jestem pewny, że nie była to jednorazowa wpadka, nie będę Cię umoralniać ale w końcu zabijasz kogoś albo siebie.

Wysłane z mojego HD1913 przy użyciu Tapatalka

Przyjąć na klatę.
Za swój błąd trzeba zapłacić i odpokutować.

Dzięki za wszystkie odp.. temat zamknięty.

Dwukrotnie byłem badany alkomatem A2..0 w odstępie 2 minut z tym, że pierwsze badanie miało za małą objętość- defakto zostało jedno badanie w aktach- ponadto na wydruku jest czas 40 minut wcześniejszy niź zdarzenie , tak jak by czas był nie przestawiony- proszę o komentarze.
Pozdrawiam

Powrót