24/7 opieka nad rodzicem

• Autor wątku Autor wątku malgorzata_s
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

malgorzata_s

Użytkownik
Odpowiedzi
48
Szanowni Państwo ! Szukam pomocy gdzie się udać w jakie drzwi zapukać ! Rok temu zjechałam z mezem z zagranicy aby podjąć się opieki nad Mamusia 94 lata I gr inwalidzka niezdolna do samodzielnej egzystencji Złożyłam wniosek o wówczas dostepne świadczenie opiekuńcze Oczywiscie otarło się o Sąd oddałam sprawę firmie Vestra i nic z tego nie wyszło Ja już rok nie pracuje poniewaz Mamusia wymaga stałej opieki Wiem wiem świadczenie wspierające ale ja potrzebuje dla siebie świadczeń ! Potrzebuje żeby czas opieki nad Mamusia zaliczono mi do lat składkowych na emeryturę Jak to zrobić ? Świadczenie pielęgnacyjne dawało mi taka mozliwosc świadczenie wspierające już nie . Ja zrezygnowałam z pracy aby osobiście zajac się Mamusia a nie oddawać ja gdzies lub żeby ktos przychodził i nie dopilnował . Pomocy jak to rozegrać ? Z szacunkiem pozdrawiam

przy świadczeniu wspierającym ZUS zgłasza do ubezpieczeń społecznych opiekuna osoby, która pobiera świadczenie wspierające

Dziekuje za poradę ale jak pisałam tu nie tyle chodzi o pieniądze a o to aby moja praca jaka wykonuje przy Mamusi przekładała się na moj wkład wypracowanych lat wliczonych do emerytury .Świadczenie wspierające owszem wesprze finansowo ale noc poza tym i kolejny rok bede w domu bez niczego

Powrót