286 K.k zalegle sprawy.

• Autor wątku Autor wątku Maxii
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Maxii

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam, moze napisze od poczatku.
Okolo 6 lat temu dalem sie skusic na oszukanie osob po przez allegro, pieniadze dostalem a sprzetu nigdy nie wyslalem. Byly to male sumy od 70 do 350zl.
W sumie dostalem kilka wyrokow osobno z kazdego miasta w zawieszeniu, po tym kuratora i obowiazek splacania.
Czesc splacilem ale wyjechalem do Irladnii, po okolo roku dowiedzialem sie iz mam list gonczy na PL za niestawianie sie u kuratora, pare dni temu moji rodzice rozmawiali z kuratorem na moj temat i on powiedzial iz na dniach bedzie za mna wystawiony list gonczy miedzynarodowy.
Sprawa wyglada tak, zycie mam ulozone, praca, zona, dziecko w drodze. W pelni jestem gotow zaplacic kazde pieniadze za naprawienie glupot z przeszlosci i nie wiem co teraz zrobic. Kurator powiedzial iz albo odsiedze odwieszone wyroki ok 6 lat lub bede sie ukrywal po za unia do konca zycia. Da sie to jakos prawnie rozwiazac? Czy moze byc za takie przewinienia zeczywiscie wystawiony list miedzynarodowy?
Z gory bardzo dziekuje za odpowiedz.

>Kurator powiedzial iz albo odsiedze odwieszone wyroki ok 6 lat lub bede sie ukrywal po za unia do konca zycia. Da sie to jakos prawnie rozwiazac?

Ależ sam sobie nagrabiłeś. Nie wykonałeś nałożonych obowiązków, unikałes dozoru, więc wyroki zostały odwieszone. Na twoje własne zyczenie. Teraz to pozostaje ci tylko to, co kurator powiedział.

>Czy moze byc za takie przewinienia zeczywiscie wystawiony list miedzynarodowy?

Oczywiście. Wyłudzenie to poważne przestepstwo.

Wiec juz z tym sie nic nie zrobi?

a co byś chciał zrobić?

bo do tej pory to co dał ci Sąd to olewałeś...

Powrót