2miesięczna sankcja, a widzenia.

• Autor wątku Autor wątku siwunia2121
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
S

siwunia2121

Użytkownik
Odpowiedzi
34
Witam, mój chłopak został skazany na 2 miesiące sankcji, w jaki sposób mam się dowiedziec wszystko o widzeniach, paczkach, listach, jakie jest prawdopodobienstwo, że po 2 miesiacach nie wróci do domu? Czy mam sama zadzwonic do komisariatu i zapytac sie o niego? Niewiem co robic, gdzie dzwonic, gdzie pytac. Pomozcie.

Dowiedz sie najpierw gdzie przebywa Twoj chlopak, w jakim aś... Po widzenie musisz udac sie do prokuratora ktory zajmuje sie sprawa, chociaz szczerze powiem ze widzenia w pierwszej kolejnosci dostaje tylko rodzina... Zreszta to zalezy od prokuratora lub sadu kiedy i komu da zgode na widzenia...
Sa juz zalozone wątki na temat widzen, paczek i tego co chcialabys sie dowiedziec. Tylko trzeba troszke poszukac;)

Za tydzien mój chłopak ma równiez sprawe za inne przestepstwo, czy to, że został zatrzymany kilka dni temu ma wpływ na ta sprawe, która bedzie miał za tydzien?

Pomóżcie mi proszę, czy są szanse, żeby mój chłopak po 2 mies. sankcji wyszedł już??? Mogę miec taką nadzieję? Czy na wyrok ma wpływ czy oskarżony ma kogos na utrzymaniu, rodzine itp.??? Odpiszcie proszę.

Nikt Ci tu nie powie czy wyjdzie po 2 miesiacach bo nikt nie zna sprawy... Nie wiem czy patrza czy ma kogos na utrzymaniu, niby podobno troche tak, ale ja nie bardzo w to wierze... Maz tez byl jedynym zywicielem rodziny i juz nie ma go prawie rok a duzo wiecej mu zostalo niz przebywa tam...

Dowiedziałam się, że znajduje się w zk w Goleniowie i ze przyznał się do winy i jako ze ma recedywe grozi mu największa kara, to nie fair... Jak uważacie da się coś z tym zrobic składac odwołanie apelacyjne? Kumpel mojego chłopaka kilka lat temu odwoływał sie ze ma kobiete w ciazy i nie siedzi do tej pory a moj R. siedzial...

siwunia powiedz mi kobietko od czego ty chcesz sie odwolywac - z tego co piszesz to jeszcze nie ma wyroku w sprawie - jesdyne co mozecie teraz zrobic to starac sie o uchylenie sankcji

i ze przyznał się do winy i jako ze ma recedywe grozi mu największa kara, to nie fair... - rozumie twoje rozgoryczenie ale twoje podejscie jest dziecinne , twoj chlopak zdawal sobie sprawe ze za to co zrobil grozi mu kara = zk. Rozumie ze go kochasz i jaki by nie zapadl wyrok dla ciebie on bedzie niesprawiedliwy ale czasami warto popatrzec na wszystko z dystansem

Jest sens odwoływac się od sankcji, skoro przyznał sie do winy?

siwunia widzę, że nie bardzo wiesz o co chodzi. Twój facet został tymczasowo aresztowany. To nie jest wyrok, tylko najsurowszy z możliwych środków zapobiegawczych. Możecie starać się o uchylenie/zamianę tymczasowego aresztowania na dozór policyjny, poręczenie majątkowe (kaucję) itd

W ciągu 7 dni od zastosowania aresztu, Twój facet może złożyć zażalenie, ale on o tym na pewno już wie. Nie jest to jego pierwszy raz i na pewno będzie wiedział co ma robić

Ty nie możesz nic zrobić, nie jesteś stroną w postępowaniu.
Proponuję zapoznać się z tematem widzeń aresztowanego

Barbie , a czy może się starac o te uchylenie, nawet jeśli przyznał się, lub kaucje czy dozór? Czy moze wziąśc pod uwagę to, że jestem w ciązy, że źle to wpływa na dziecko itd.??? On nawet o tym nie wie... Nie wiem czy on pomyśli zeby się odwoływac, prosic o kaucje, czy ja moge jedchac do prokuratury i zapytac się o kaucję???

Ty nie mozesz nic zrobić- musi Twój chłopak wszystko pozałatwiać.Napewno go o wszystkim poinformowano ;)

Kto mi powie mniej więcej ile może wynosic kaucja, wiem, ze to dotyczy każdej sprawy indywidualnie, ale o jakich pieniądzach mówimy?

zalezy od popelnionego czynu i od sedziego ile wyznaczy kaucji ...

siwunia, możesz pojechać do prokuratury i zapytać o możliwość uchylenia aresztu za poręczeniem. Ile może wynieść, tego niestety nikt Ci nie powie. My walczyliśmy o wyjście za kaucję 8 miesięcy... Na początku prokurator mówił, że nawet za 100 tys go nie puści, a po 8 mies kaucja wynosiła 2 tys zł. Tak jak pisała nosferatu, wszystko zależy od rodzaju popełnionego czynu, od możliwości finansowych rodziny, z tym, że o wysokości kaucji w postępowaniu przygotowawczym, jak i możliwości uchylenia aresztu decyduje prokurator
Twój facet sie przyznał, ale może walczyć o odpowiadanie z wolnej stopy

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót