3% z ZUS, wielkie nic z PZU?

• Autor wątku Autor wątku wookie1982
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

wookie1982

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam serdecznie. Mam nadzieję, że nie zaśmiecam forum, ale mam pytanie i nie wiem jak działać dalej.
Skręciłem w pracy staw skokowy, nieszczęśliwie się potknąłem i paleta Euro wykręciła mi stopę powodując ten uraz. Trafiłem do szpitala, prześwietlenie potwierdziło skręcenie, staw skokowy w ortezę, 3 tygodnie zwolnienia, rehabilitacja, leki itd. Wszystko zgłoszone do BHP oraz do ZUS i PZU. ZUS wezwał mnie na komisję lekarską i przyznał 3% uszczerbku na zdrowiu. PZU otrzymało mailem całą dokumentację medyczną i bez wezwania na komisję nie przyznało mi odszkodowania w ogóle. Odwołałem się od tej decyzji ale to również nic nie dało. PZU pisał, że to był lekki uraz, bez powikłań, łatwo dojdę do pełnej sprawności i właściwie to to był ból... Nie wiem jak oni mogą to stwierdzić po zerknięciu na prześwietlenie czy na kartkę papieru na której wyraźnie jest napisane "skręcenie stawu skokowego oraz krwiak"? Jakieś pomysły co robić dalej? Nie wiem jak ZUS może dać 3% a PZU nic w tej samej sprawie?

Sprawdź i przeczytaj dokładnie OWU jak kalsyfikuje się skręcenie kostki w PZU, możesz znaleźć na stronie PZU, porównaj jaką masz składkę i jak płacony jest 1 % uszczerbek na zdrowiu w twoim przypadku, Poradź się u orzecznika ubepieczonych w swoim mieście.

Powrót