335 kpk wzor

• Autor wątku Autor wątku m4te
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

m4te

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
10
czy ktos mi moze dac wzor, szablon jak ma wygladać ten wniosek o samo ukaranie, minął już miesiąc od mojej ostatniej rozmowy z prokuraotrem i nie mam za dużo czasu, prosze o pomoc

Nie ma wzoru. Trzeb napisać po polsku zaproponować karę i ewentualne środki karne i się podpisać. W praktyce najczęściej i tak piszę się to pod okiem policjanta lub prokuratora.

kadi napisał:
Nie ma wzoru. Trzeb napisać po polsku zaproponować karę i ewentualne środki karne i się podpisać. W praktyce najczęściej i tak piszę się to pod okiem policjanta lub prokuratora.

no to pisałem to u prokuratora podpisalem sie, ale nie rozumiem czemu teraz przyszedł list, że marichuana została oddana do oceny bigłego i ze zostaje włączona do sprawy jako istotny dowód, po co skoro sie przyznałem, nie powinno być tylko ogłoszenia wyroku?

to ,ze ty się przyznałeś nie oznacza automatycznie ,że byłeś w posiadaniu ziela konopi innego niż włókniste...:)- to dopiero trzeba ustalić ...:)

m4te napisał:
no to pisałem to u prokuratora podpisalem sie, ale nie rozumiem czemu teraz przyszedł list, że marichuana została oddana do oceny bigłego i ze zostaje włączona do sprawy jako istotny dowód, po co skoro sie przyznałem, nie powinno być tylko ogłoszenia wyroku?

m4te - to że Ty się przyznałeś do przestępstwa, nie zwalnia organu procesowego od kompleksowego i pelnego wyjasnienia okoliczności sprawy. W tym celu właśnie powołano biegłego.
Co się zaś tyczy uznania narkotyków za dowód rzeczowy w prowadzonej sprawie, to Policja czy Prokuratura nie mogą - ot tak sobie - zabrać człowiekowi jakiegokolwiek przedmiotu i nie powiadomić go co się dalej z nim dzieje.
Takie są przepisy kodeksu postępowania karnego, i tak wygląda sytuacja standardowo - tak więc spokojnie.

Policjanci i Prokurator zrobią wszystko czego wymaga sprawa, następnie skierują akt oskarżenia i w akcie oskarżenia Prokurator zawrze warunki "ugody" z Toba. Tak więc - spokojnie - nie ciśnieniuj się. :D

no własnie własnie, od 2 miesięcy jestem na takim cisnieniu ze pojde siedziec;/ a teraz klasa maturalna, ale z tego co mówicie raczen na 100% bedę miał taki wyrok jaki zaproponował prokurator czyli te poltora roku w zawiasach

Powrót