.

• Autor wątku Autor wątku agatar4
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Nie wiem jak zadecyduje Sąd, ale ja bym nie zmniejszyła, bo i dlaczego? Skoro stać Was na kolejne dziecko, no to i za tamte a w szczególności chore trzeba wziąć odpowiedzialność, a że matka dorabia no to dobrze bo dzieci kosztują, wkrótce sami się przekonacie. Pozdrawiam :)

[cytat="agatar4"]Kobieta ta jest już w związku małżeńskim od czerwca 2006r, nie mają jeszcze dziecka z tego związku[/cytat]
Nowy partner zapewne nie wyraża checi przysposobienia dzieci?
Cukrzyca w Polsce nie jest już traktowana jako schorzenie dyskwalifikujące w czymkolwiek,nawet ciężkiej pracy fizycznej! Najlepszym dowodem pozbawienie rent rzeszy cukrzyków przez ZUS,poza tymi z powikłaniami! :roll:
Pozostaje problem diabelnie drogich insulin,które są refundowane "jak się komu chce" i tego jedynie bym sie obawiał,jeżeli chodzi o podwyższenie alimentów na dzieci z poprzedniego małżeństwa! Patrząc ogólnie na "kulejącą" polska gospodarkę może być z tym nawet jeszcze gorzej w przyszłości! Może te 900 zł alimentów wystarczy tylko na leki! :(
Wasze dziecko będzie Rakiem tak jak ja! 8) Wyrośnie z niego pewnie też jakiś outsider,czego nie życzę oczywiście,ale miło by było (przynajmniej mi :wink: )
Wszystkiego dobrego!

ale sprawa dotyczy zmniejszenia alimentów i Pani spodziewa się dziecka

Re: zmniejszenie alimentow

[cytat="agatar4"]niewiem czy sąd jest w stanie zmniejszyć alimenty na to 3 dziecko czy może jeszcze zwiększyć na tamtą dwójkę z powodu iż była żona nie pracuje i jest jedno chore nieuleczalnie dziecko.[/cytat]
Nie,ta Pani sama nie jest pewna! 8)
Że spodziewa się dziecka zauważyłem,przecież życzenia pomyślności złożyłem... :what:

Żadać zmniejszenia alimentów zawsze można, trzeba wyważyć argumenty za i przeciw. Proszę pamiętać, że alimenty zostały zasądzone na dzieci, z których jedno jest chore. Poza tym jedno chodzi do szkoły, a drugie zacznie.

[cytat="agatar4"]dzieki :) [/img][/cytat]
Szkoda,taki pełen szczegółów był ten post... :? Podobno nie można edytować postów po pierwszej odpowiedzi? :what:

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót