A
atyde77
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
Tak jak w temacie. Moja pseudo - juz w tej chwili przyjaciołka udawała 5 lat, że jest chora na raka. Sprawa wyszła miesiąc temu. Trzy lata temu w dziwnych okolicznościach w domu podczas jedynie jej obecności umarł jej mąż - udusił się - mial niecałe 40 lat. Nie wiemy co robić, boję się, że może być agresywna - raczej nie jest chora psychicznie, bo nie było żadnych epizodów psychicznych ani somatycznych objawów. Wyłudziła pieniądze od rodziców. Wykorzystała mnie i wiele innych osób. Zniszczyła nas psychicznie. Niemal doprowadziła do kilku rozwodów w rodzinie, bo wszystkich ze sobą kłóciła. Teraz okazało się, że jest i zawsze była zdrowa. Sama odwoziłam ją do kliniki, odbierałam stamtąd, opiekowałam się nią u mnie w domu. Nigdy nie weszłam na oddział szpitala. Ona sama goliła sobie głowę, naklejała plastry - ludzi wykorzystywała psychicznie i finansowo. Co mogę zrobić????!!!! Boję się jej zemsty. Dowiedziala się wczoraj, że już o wszystkim wiemy i odnosi sie do wszystkich agresywnie. Pomóżcie proszę. Może ją gdzieś zamknąć?? Ale jak i gdzie?? Co mamy robić??