500+ cz. 2

• Autor wątku Autor wątku madzia1314
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
RE: samotna matka a 500plus

ustawodawca wskazał jakie dokumenty masz dołączyć, ugoda owszem ale w formie aktu notarialnego lub przed mediatorem

Agnieszka3M napisał:
ustawodawca wskazał jakie dokumenty masz dołączyć, ugoda owszem ale w formie aktu notarialnego lub przed mediatorem
Czyli innego sposobu na otrzymanie 500 plus nue ma?

Musze w najprostszym sposobem jesr kontaktz vylymbyłym i spisanie umowy z mediatorem

wszystkie gazety o tym pisały, skąd pomysł radcy przy ugodzie

Jakie prpblemy skoro ojciec placi i płacić bedzie tyle samo. Wykaz dokumentow jest znany. I trzeba je przestawic. Bez tego 500 plus nie ma.

karolla0905 napisał:
Jakie prpblemy skoro ojciec placi i płacić bedzie tyle samo. Wykaz dokumentow jest znany. I trzeba je przestawic. Bez tego 500 plus nie ma.
Ja umowe spisywalam w 2012 i dlatego nikt nie wiedzial ze teraz bedzie wymagane co innego od tego czasu nie mam kontaktu z ojcem

Rencia125 napisał:
Ja umowe spisywalam w 2012 i dlatego nikt nie wiedzial ze teraz bedzie wymagane co innego od tego czasu nie mam kontaktu z ojcem
Moje pytanie wiecieile kosztuje spusabie umowy u mediatora?

nawet o 500+ wtedy tez nie wiedziano. ile tych alimentów ojciec płaci?

jak chcesz spisac ugode u mediatora skoro z ojcem jak twioerdzisz nie masz kontaktu?

karolla0905 napisał:
nawet o 500+ wtedy tez nie wiedziano. ile tych alimentów ojciec płaci?
400zl a to policjant boje sie ze bede miec z nim problem na nowo

[QUITO=karolla0905;4020769]jak chcesz spisac ugode u mediatora skoro z ojcem jak twioerdzisz nie masz kontaktu?[/QUOTE]
Pozostaje mi sie do biego odezwac wole to niz sąd
Boje siw ze teraz obudzi sie ze ma dziecko

Czy znacie koszty umowy z mediatorem
Co radzicie

wykonanie tel. i zapytanie o cenę

Rencia125 napisał:
Boje siw ze teraz obudzi sie ze ma dziecko

a jak teraz, co miesiąc, płaci na dziecko to nie przeszkadza Ci, że "budzi" się żeby zrobić przelew ???

Skoro jest ojcem, to ma prawo i obowiązek otrzymywać kontakt z dzieckiem, czy to Ci się podoba czy nie! ... i tu nie ma czego się "bać" !

Ostatnia edycja:
500+

Proszę Was o pomoc ponieważ mój urząd dzielnicy to jakaś farsa jest.
Złożyłam wniosek o 500+ na drugie dziecko 30 września tego roku do dnia dzisiejszego nie otrzymałam od urzędu żadnej odpowiedzi bo zasłaniają się tym że muszą wysłać mój wniosek do Mazowieckiego Centrum Polityki Społecznej z racji że ojciec dzieci przebywa za granicą.do dnia dzisiejszego tego wniosku nawet nie wysłał urząd dalej.
Moje pytanie brzmi czy skoro uzupełniłam wniosek 24 października o wyrok sądu o wysokości alimentów to czy nadal muszą ten mój wniosek wysyłać do MCPC?

Pytanie rodzina 2+2 dziecko starsze ma niepełnosprawność więc progi dochodowe są wyższe. Co będzie w przypadku gdy dziecko niepełnosprawne osiągnie 18 lat? Czy nadal będzie liczone jak rodzina z dzieckiem niepełnosprawnym mimo iż to dziecko osiągnie 18 lat?

problem z 500+

witam
urodziłam dziecko tydzień temu. Nie minęło 300 dni od rozwodu więc domniemanym ojcem jest z urzędu mój były mąż(płaci zasądzone alimenty na dzieci z małżeństwa). W MOPSie powiedzieli mi , że 500+ się nie należy (to moje 3 dziecko) DLACZEGO-proszę o odpowiedź.
i jeszcze jedno-został złożony już pozew do sądu o zaprzeczenie ojcostwa

Powrót