500+ dla nieformalnego związku

• Autor wątku Autor wątku kasia4493
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
K

kasia4493

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
22
Witam. Mam pewne pytanie. Czy 500+ nadal obowiązuje jeśli rodzice nie są w związku małżeńskim, a posiadają jedno czy dwoje dzieci? Nigdzie nie otrzymałam odpowiedzi, a bardzo mnie to ciekawi czy Rząd też pomoże takiej rodzinie.

Przepisy jeszcze nie obowiązują. Pytanie do rządu.

Przepisy jeszcze nie obowiązują, ale prawdopodobnie warunkiem otrzymania 500+ ma być zalegalizowany formalnie związek rodziców dziecka o ile żyją..... co zresztą powinno być normą.....

ale prawdopodobnie warunkiem otrzymania 500+ ma być zalegalizowany formalnie związek rodziców dziecka
dodaj że legalizacja w postaci ślubu kościelnego

W takim razie ślub cywilny nie obowiązuje?

Może okazać się prawdą znając PiS i stosunki między kościołem :)

kasia4493 napisał:
Może okazać się prawdą znając PiS i stosunki między kościołem :)

Skoro nie odpowiada ci polityka PiS nie powinnaś też pytać o 500+ :)

Kasa się przyda :D a jak obiecali to trzeba brać lepiej żeby moje dzieci je dostały jak dzieci rodziców alkoholików :winko:

a czy dzieci alkoholików są gorsze od twoich?

Nie ale z góry wiadomo że je przepiją

Ale tak to jest w naszym państwie lepiej dać pijakowi kasę jak matce samotnie wychowującej dziecko. Z tego co się orientuję to w GOSP bezdomny dostaje prawie 800 zł a samotna matka prawie nic na potrzeby jakie mają dzieci :(

Ostatnią edycję dokonał moderator:
nie jestes samotną matką, bo dziecko ma ojca. tylko macie nie sformalizowany związek. to zasadnicza różnica.

Ale ja nie mówi o sobie tylko ogólnie o matkach samotnych

kasia4493 napisał:
Nie ale z góry wiadomo że je przepiją
niektórzy twierdzą, że bezrobotni też nie powinny dostać bo nie wydadzą ich na dzieci tylko na siebie :)

kasia4493 napisał:
Ale ja nie mówi o sobie tylko ogólnie o matkach samotnych

Ohoooo teraz się zacznie licytowanie czy lepiej się opłaca być samotną matką czy jednak ujawnić partnera, zalegalizować związek i brać 500+ :D Pamiętam jeszcze czasy jak ludzie brali rozwód (lub nie brali ślubu cywilnego) po to żeby skorzystać z pomocy dla osób samotnie wychowujących dzieci... :) ale mimo to mieszkali razem boooo dziecko musi mieć obydwoje rodziców.... Teraz zacznie się to samo, kombinowanie jak skorzystać z 500+ :evil:

Dla twojej świadomości (Sąd Ostateczny) ślub planujemy z narzeczonym już od dawna a te 500 zł na pewno nas nie skłoni do szybszego ślubu. Znając nasz rząd nikt pieniędzy nie dostanie a jak dostaną to zabiorą i to podwójnie. Jeśli moje dzieci mały by dostać te 500+ to mogą dać jedzenie czy pampersy też chętnie przyjmę tylko niech dadzą oryginalne pampersy z firmy Pampers (bo takie używają moje dzieci) a nie tanie pampersy typu Gaga czy Dada, a myślenie rządu obiecaliśmy-daliśmy a że najtańsze trudno.

kasia4493 napisał:
Dla twojej świadomości (Sąd Ostateczny) ślub planujemy z narzeczonym już od dawna...

Zapewne terminów wolnych brak :D Wstrzymajcie się bo może rodzic samotnie wychowujący będzie (opłacalniejszy) :evil::D

Chcemy wziąć z narzeczonym w innym momencie i na pewno te chore 500+ nie będzie o tym decydować. Ale widzę z twoich odpowiedzi na innych wątkach lubisz krytykować innych i bądź co bądź wpieprzać się w życie innych. Zadałam konkretne pytanie a ty mierzysz swoją miarą? Chyba sam jesteś pazerny na kasę a obwiniasz innych o to !!

Widzę (sąd ostateczny) że jesteś pazerny na kasę chcesz brać alimenty od matki dziecka nie stać cię na utrzymanie córeczki? Dobrze zrobiła że zabiera córkę od chciwego "tatusia" !!!:brawo:

tatus tak samo jak mamusie ma prawo do aliemntów na dziecko od drugiego rodzica. to nie jest zadna pazernosc. gdybys ty chciala kase na dziecko od "narzeczonego" tez bylabys pazerna czy dbalabys o dziecko?

Ja nie dopuszczę do rozpadu naszego związku. Facet sam ma dać sobie radę z utrzymaniem dziecka :D

Kolejna się odezwała co męża nie umie utrzymać. W konia cię robiła a ty ślepa byłaś albo zaślepiona kasą na jego koncie :evil:

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót