E
Enginer
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 12
Witam,
dostałem wezwanie do opłaty parkingowej. Samochód zostawiony rano, odebrany wieczorem z wezwaniem do zapłaty 12.80zł.w ciągu 7 dni od daty wystawienia wezwania.
Data parkowania 26.10, zapłaciłem 02.11 przy czym był to piątek i przelew poszedł 05.11.
Liczymy dni : (27- sobota) , (28 -niedziela), 29, 30, 31, (1-świeto), 2, (3- sobota), (4 -niedziela), 5-wpłyniecie opłaty .
uiszczenie opłaty można na trzy sposoby:
-inkasent,
-biuro obsługi czynne od 9.00-15.30 w dni robocze
-przelew
-inkasent w soboty i niedziele nie pracuje,
-biuro czynne w robocze
-przelew wykonany w piątek przychodzi w poniedziałek (przynajmniej ja tak mam)
Dostaje zwrot za wpłatę za parkowanie z adnotacja że się spóźniłem, teraz muszę do tej kwoty dołożyć 50zł kary.
Dzwoniłem do biura obsługi Miejskiego Zarządu Ulic i Mostów który powtarza cały czas stwierdzenie że 7 dni to 7 dni i nie liczą się soboty, niedzieli i święta.
Czyli gdyby taka sytuacja miła miejsca np: w maju gdzie mamy dwa święta pod rząd do zapłaty mamy tylko 3 dni.
Upieram się że takie traktowanie nie jest w porządku.
Proszę o waszą poradę
Pozdrawiam
engineer
dostałem wezwanie do opłaty parkingowej. Samochód zostawiony rano, odebrany wieczorem z wezwaniem do zapłaty 12.80zł.w ciągu 7 dni od daty wystawienia wezwania.
Data parkowania 26.10, zapłaciłem 02.11 przy czym był to piątek i przelew poszedł 05.11.
Liczymy dni : (27- sobota) , (28 -niedziela), 29, 30, 31, (1-świeto), 2, (3- sobota), (4 -niedziela), 5-wpłyniecie opłaty .
uiszczenie opłaty można na trzy sposoby:
-inkasent,
-biuro obsługi czynne od 9.00-15.30 w dni robocze
-przelew
-inkasent w soboty i niedziele nie pracuje,
-biuro czynne w robocze
-przelew wykonany w piątek przychodzi w poniedziałek (przynajmniej ja tak mam)
Dostaje zwrot za wpłatę za parkowanie z adnotacja że się spóźniłem, teraz muszę do tej kwoty dołożyć 50zł kary.
Dzwoniłem do biura obsługi Miejskiego Zarządu Ulic i Mostów który powtarza cały czas stwierdzenie że 7 dni to 7 dni i nie liczą się soboty, niedzieli i święta.
Czyli gdyby taka sytuacja miła miejsca np: w maju gdzie mamy dwa święta pod rząd do zapłaty mamy tylko 3 dni.
Upieram się że takie traktowanie nie jest w porządku.
Proszę o waszą poradę
Pozdrawiam
engineer
Ostatnia edycja: