800 zl + 80

• Autor wątku Autor wątku mateO91
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

mateO91

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Dzisiaj dostalem 800 zł + 80 za cos czego nie zrobilem a mianowicie jechalem w autobusie jednym w ktorym byly rozboje (krzyki) bylem z 2 kolegami ktorzy rowniez nic nie zrobili i dostalismy z 1 kolega po 800 zl + 80 a drugi kolega dostal 500 + 80 ktory rowieniz nic nie zrobil

nie wiem co robic czy ma sens ze bym sie odwoływał bo to mi przyszło po 3 miesiacach wyrok od sadu grockiego
nawet nie mam z czego zapłacic bo nie mam ukonczone 18 lat
bardzo prosze o jakoms rade

co dostałeś, wyrok ci przysłali?
miałeś sprawe, jeżeli tak to na jakiejś podstawie musieli twoją winę orzec, chyba że jesteś jednym z milionów rodaków skazanych za "niewinność"

a wiec tak
jechalem autobusem na poczatku lutego w ktorym pijani nie znajomi robili burdy i za kilka przystankow do autobuse weszlo 4 policjantow i spisali kazdego w atubusiei za jakis tydzien dostalem wezwanie na policje jako "podejrzany " mnie i 2 moim nie winnik rowniez kolegow zlozylismy zeznania jak bylo wszystko i dzisiaj mi przychodzi wyrok od sadu grockiego 800 zl do zapłaty i ze usnaja mnie winnym zarzucanych mi czynow a przeciez ja nie zrobilem nic dosłownie nic jechalem kulturalnie :/

prosze o pomoc

Nie wierzę że spokojnie jechałeś, napewno narozrabiałeś a teraz udajesz świętoszka. Zapłać co należy i daj spokuj.

Remoz napisał:
Nie wierzę że spokojnie jechałeś, napewno narozrabiałeś a teraz udajesz świętoszka. Zapłać co należy i daj spokuj.

człowieku takie rady to zostaw dla siebie
jestem ułozonym obywatelem i nie w głowie mi rozboje
zapłacic ? a powiesz mi z czego jesli jestem na utrzymaniu rodzicow i chodze do szkoły
nc

Zakładam że nie był to wyrok zaoczny tylko nakazowy i nic nie wiedziałeś o rozprawie. W takim przypadku powinieneś w terminie 7 dni wnieść sprzeciw od tego wyroku do Sądu. Wyrok wówczas straci moc prawną, a postępowanie sądowe będzie niejako toczyć się od nowa, zostaniesz wezwany na rozprawę gdzie będziesz już mógł Sądowi przedstawić swoje argumenty...

aha
a w jakiej formie mam ten sprzeciw zrobic i co tam wogole napisac
i jaka jest szansa na wygranie rozprawy z sadem grockim mimo iz jestem nie winny

Sprzeciw powinien mieć formę pisemną i wystarczy że będzie zawierał zdanie że się sprzeciwiasz konkretnie wskazanemu wyrokowi (nie oceniam w tej chwili czy w Twojej sprawie sprzeciw w ogóle przysługuje).

BTW: Sąd to nie Twój przeciwnik. Przeciwnikiem jest co najwyżej oskarżyciel. Nie ma sensu podchodzić do tego jak do sprawy, którą trzeba wygrać z Sądem.

pisze mi ze moge sie odwolac od wyroku do 7 dni to chyba jest to mozliwe ;>

aha ale wlasniwie w tej sprawie nie ma oskarżyciela bo nie mam napisane na wyroku oskarżyciela zadnego tylko jakiś swiatkow których nazwiska pierwsze widze w zyciu byc moze sa to nazwiska policjantow a oni przeciez nic nie widzieli co sie działo w tym autobusie bo oni wsiadli wszystkich spisali i wyszli

i jeszcze jedno pytanie czy za to ze sie odwołuje musze cos płacic ?

Powrót