Abonament RTV

• Autor wątku Autor wątku paradocs1982
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

paradocs1982

Użytkownik
Odpowiedzi
63
Witam, mam taki problem od 10 lat teściowie nie płacą za abonament rtv, oboje nie pracują z czego tylko teść ma rentę z ZUSU z/w na cukrzyce. W dniu wczorajszym zapukał do nich urzędnik z US (trochę mi to śmierdzi bo nie legitymując się zażądał natychmiastowej spłaty 1400 zł pod groźbą wezwania policji - no ale co ma policja do tego ??).
Wygląda mi to na oszusta lub pracownika poczty który chce wykorzystać podeszły wiek teściów i zmusić do zapłaty zaległego abonamentu.
Co z tym można zrobić ?

Mąż miał zajęcie za abonament RTV, najpierw przyszło powiadomienie z US o zajęciu wynagrodzenia, potem do zakładu pracy. Jeżeli teść ma rentę to wydaje mi się, że najpierw powinno przyjść zajęcie renty, a nie komornik do domu... Poza tym można się od takiego zajęcia z US odwołać, jeżeli się dostanie do domu W ich sytuacji można dojść do porozumienia.

Zadzwonić do US i zapytać czy wysyłany był od nich ktokolwiek do Twoich teściów.

Sprawdziłem i tak US wysłał komornika ale to nie ma znaczenia bo to ludzie starej daty (koleś ich nastraszył i nie dali sobie przepowiedzieć) wczoraj zapłacili zajęcie w całości ... szkoda słów dzięki mimo wszystko.

Powrót