Abonament RTV

• Autor wątku Autor wątku ema35
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

ema35

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam,
otrzymałam z Poczty Polskiej wezwanie do zapłaty zaległego abonamentu RTV. Ponieważ jednak wyrejestrowałam odbiornik RTV i mam na to dowód w książeczce opłat napisałam odwołanie. Oczywiście nasza poczta nie zdążyła na nie odpowiedzieć za to wysłała do US coś o egzekucji. US po przedłożeniu pisma wysłanego do PP oraz książeczki z potwierdzeniem wyrejestrowania odbiornika sympatyczny pan powiedział że sprawa wraca do PP. Tym razem już po kilku dniach otrzymałam od poczty polskiej obszerne pismo . Generalnie żeby nie zanudzać w sentencji ktoś napisał że sprawa nie dotyczy nr abonenta który znajduje się na potwierdzeniu wyrejestrowania a innego. na potwierdzenie swojej prawości dołączono kopię "zawiadomienia o nadaniu indywidualnego numeru identyfikacyjnego" i jak zrozumiałam to właśnie tego numeru dotyczy ich wezwanie i nakaz egzekucji. Jest jednak drobny problem. Pismo zostało skierowane do osoby o moim imieniu i nazwisku panieńskim jednak na adres pod którym nigdy nie byłam zameldowana oraz pod którym nigdy nie zamieszkiwałam.
Teraz nie do końca wiem co robić? PP chce obuć mnie w opłaty abonamentu za jak sądzę zupełnie nie znaną mi osobę. Czy to znaczy, że teraz jeżeli jakaś osoba o moim imieniu i nazwisku panieńskim nie będzie płaciła abonamentu to ja mam za nią zapłacić. Podpowiedzcie co robić dalej bo sądzę, że ponownie odwiedzi mnie pan z US.

Powrót