Abonament w orange.

• Autor wątku Autor wątku Wino92
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

Wino92

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam, moja sytuacja jest dość skomplikowana, mam wzięte w orange 2 telefony w abonamencie, niestety kilka miesięcy temu straciłem pracę i nie miałem jak opłacać abonamntu w związku z czym moje usługi zostały całkowicie zablokowane, mimo to nadal otrzymuję faktury do zapłaty za kolejne miesiące choć usługi nie są wykonywane. Odnośnie tego mam dwa pytania.
#1. Czy orange ma prawo żądać ode mnie zapłaty faktur za miesiące, w których usługi nie były wykonywane z powodu ich zablokowania?
#2. Czy istnieje możliwość tymczasowego zawieszenia umowy abonamentowej bądź samego abonamentu? Tak żebym mógł spokojnie spłacić zaległe zadłużenie?

Z góry dziękuję za pomoc.

Wino92 napisał:
#1. Czy orange ma prawo żądać ode mnie zapłaty faktur za miesiące, w których usługi nie były wykonywane z powodu ich zablokowania?

Oczywiście, że mogą żądać zapłaty. Zapewne masz zablokowane wychodzące ale nie przychodzące.

Wino92 napisał:
#2. Czy istnieje możliwość tymczasowego zawieszenia umowy abonamentowej bądź samego abonamentu? Tak żebym mógł spokojnie spłacić zaległe zadłużenie?

a) zobacz co pisze na ten temat w umowie

b) skontaktuj się z operatorem w tej sprawie.

Wino92 napisał:
.
Sądzę że to kwestia dogadania, że są na tyle elastyczni na ile pozwala im prawo i czy mają w tym interes

arturoooo napisał:
Rozwiń myśl bo mnie zaciekawiłeś...

No że są elastyczni, jeśli mają w tym interes to zawieszą chwilowo umowę bo chcą mieć klienta

Nie rozumiesz o co mi chodzi. Trudno.

arturoooo napisał:
Oczywiście, że mogą żądać zapłaty. Zapewne masz zablokowane wychodzące ale nie przychodzące.

Otóż mam zablokowane zarówno wychodzące jak i przychodzące połączenia więc dlaczego muszę płacić za miesiące w których mam zablokowane dosłownie wszystko, połączenia, smsy i internet?

Jeżeli połączenia zostały zablokowane, ale numer jest dalej aktywny to operator może naliczać opłaty za abonament. Nie mam możliwości zawieszenia abonamentu w Orange. Możesz skontaktować się z operatorem, być może będzie możliwość rozłożenia zadłużenia na raty lub zostanie Ci zaproponowane inne rozwiązanie.

Powrót