L
lukasz2003
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 20
Witam, opisałam problem juz w ogólnych tematach jednak nie otrzymałam konkretnej odpowiedzi. W skrocie : siostra miesiac temu dokonała legalnej aborcji za granica. Dostała ze szpitala wypis w ktorym jest napisane : aborcja 12 tygodniowej ciazy z zespołem downa. Chciała zarejestrować dziecko w USC aby otrzymać akt urodzenia z adnotacja ze dziecko zostało martwo urodzone i dostała odmowę ponieważ Panie stwierdziły ze one nie sa pewne czy podczas aborcji dziecko rodzi sie martwe czy żywe!!!! Szwagier zadzwonił do szpitala w Niemczech aby
skorygowano wypis o te 3 brakujące słowa jednak otrzymał informacje ze nie skorygują bo to jest logiczne ze dziecko urodziło sie martwe po takim zabiegu i ze nie mozliwe jest aby w 12 tyg ciazy dziecko przeżyło. Moje pytanie brzmi : czy rzeczywiście USC miało prawo odmówić ? Co zrobic w tej sytuacji teraz ? Wszystko jest legalnie zrobione, siostra ma zgodę genetyka na ten zabieg i ma określona płeć dziecka . Przeciez aborcja to celowe przerwanie ciazy i nie wiem co tu jeszcze wyjaśniać , prosze o pomoc za co z gory dziekuje ! Nata
skorygowano wypis o te 3 brakujące słowa jednak otrzymał informacje ze nie skorygują bo to jest logiczne ze dziecko urodziło sie martwe po takim zabiegu i ze nie mozliwe jest aby w 12 tyg ciazy dziecko przeżyło. Moje pytanie brzmi : czy rzeczywiście USC miało prawo odmówić ? Co zrobic w tej sytuacji teraz ? Wszystko jest legalnie zrobione, siostra ma zgodę genetyka na ten zabieg i ma określona płeć dziecka . Przeciez aborcja to celowe przerwanie ciazy i nie wiem co tu jeszcze wyjaśniać , prosze o pomoc za co z gory dziekuje ! Nata