M
malmazur
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 22
wybaczcie jesli pisze w niewlasciwym watku. jestem umowiona do adwokata ale jestem takze ciekawa Waszego zdania. Troszke za gnoja i w duzej mierze podczas choroby narobilam sporych dlugow w mpk glownie czesc dlugu to odsetki. 4 lata temuw 2018 r podpisalam ugode z mpk i zobligowalam sie do splat 100 zl miesiecznie. ponadto ku mojemu zdziwieniu sciagano od 2020r pewna kwote z renty na rzecz mpk po mimo sumiennych wplat i oswiadczenia. ostatnio ze zdziwieniem otrzymalam pismo od komornika ktory zada 2500 za mandaty dodajac swoja dole czyli nagle 4800 lacznie. poszlam wyjasnic sprawe w mpk, poniewaz nieustannie regularnie splacam raty. otoz okazalo sie ze po mimo oswiadczenia z niewyjasnionych przyczyn (cos sie tlumaczyli ze ugode podpisalam w grudniu 2018 sprawe przekazali wr wrzesniu dotyczaca. Czesci niesplaconych biletow) moj dlug podzielono. Zapytalam wiec ile jestem im winna bo podczas ugody zostalam podsumowana na 10tys i czy to kwota bez czy z roszczeniami komornikow. Kazano mi zadzwonic do windykacji gdzie jeden z ich pracownikow byl wsciekly ze ugoda zostala zle spisana poniewaz podano moj laczny dlug nie uwzgledniajac zgloszenia komornikowi itp burdel na kolkach. Stanelo na tym ze mam rzekomo splacic komornika i ich dole ktora przez 4 lata splacania i zajecia rwenty przez 2lata wynosi.. 10, 5tys!nogi sie pode mna ugiely jak to mozliwe ze splacajac lacznie (liczmy minimum 100zl miesiecznie przez 4 lata plus podsumowanam zajecia widoczne na pue stanowiace zajecia w ramach mpk co daje lacznie .. 9100!)9100 jestem winna wiecej niz 4 lata temu? pracownik tlumaczyl mi zefaktycznie splacam regularnie ale przeciez odsetki rosna, jakie odsetki skoro podpisalismy ugode? W takim wypadku bede imwinna cale zycie,placac haracze i nie schodzac z dlugu.drapneli 9100 i chca mi powiedziec ze jestem winna o 500zl wiecej niz 4 lata temu? Jakie odsetki, wlasnie po to byla ugoda aby je,, zatrzymac,, Wzielam kopie odpowiednich dokumentow i lece do adwokata. Warto zaznaczyc ze mam zdiagnozowany chad i dlug narobilam w czasie leczenia ktore zazwyczaj konczylo sie szpitalem przez abstynencje narzuconych lekow. Od paru lat czuje sie bardzo stabilnie i bie ukrywqm ze czuje soe bardzo naciagnieta i oszukana..
Ostatnia edycja: