A
Alma_Rey
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 6
Moi drodzy mamy z siostrą problem zacznę od początku : odziedziczyłyśmy z siostrą część spadku po zmarłym dziadku (siedlisko wraz z gruntami ornymi, łąkami i lasami ) każda z nas dostała po 1/8 (dlatego my dostałyśmy spadek ponieważ nasz ojciec zmarł jeszcze przed śmiercią dziadka jakiś rok wcześniej) zaś 2 ciotki dostały po 2/8 każda z nich ,a babcia dostała 10/8 z całego spadku . Więc wszyscy jesteśmy współwłaścicielami więc chciałabym się dowiedzieć jakie postępowanie mamy podjąć z siostrą aby nasza część spadku była wydzielona na nas żebyśmy mogły to sprzedał ? co powinniśmy zrobić ? gdzie się udać ?
Kolejny problem jest taki że nasz ojciec miał zapisaną na siebie w księgach wieczystych działkę 2 ha, ostatnio w starostwie chciałam się coś na ten temat dowiedzieć a się okazało ze działka się " rozpłynęła w powietrzu " jak ją odnależć , moja mama jest pewna na 100 % ze działka była na tatę bo była przy zapisywaniu jej na ojca a w starostwie nam powiedziano ze żadnej działki nie ma >>> pomóżcie co mamy z siostra zrobić , jak szukać i walczyć o swoje ..
Kolejny problem jest taki że nasz ojciec miał zapisaną na siebie w księgach wieczystych działkę 2 ha, ostatnio w starostwie chciałam się coś na ten temat dowiedzieć a się okazało ze działka się " rozpłynęła w powietrzu " jak ją odnależć , moja mama jest pewna na 100 % ze działka była na tatę bo była przy zapisywaniu jej na ojca a w starostwie nam powiedziano ze żadnej działki nie ma >>> pomóżcie co mamy z siostra zrobić , jak szukać i walczyć o swoje ..