M
marvel007
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 39
Witam.
Jako że wchodzi porąbany traktat ACTA mam kilka pytań.
Jako że wchodzi porąbany traktat ACTA mam kilka pytań.
1. Jakie strony zablokuje ACTA i co mi zrobią, jeśli będę chciał pobrać muzykę skądkolwiek? Przecież muzyka to zespołu jest więc chyba skądś będę mógł ją pobrać? Tak samo oglądanie filmów czy filmików na youtube?
2. Skoro nie wolno będzie od czwartku pobierać niczego co pirackie, to czy mogę teraz bez zgody autorów pobrać filmiki z youtuba na swój komputer a następnie na komórkę wyłącznie dla siebie, bez przesyłania nikomu itp.?
3. ACTA podobno ma usunąć FaceBook'a oraz NK, czyli rozumiem - że konta i wszystko zostaną usunięte?
4. A co z monitorowaniem naszych rozmów na GG, czy tutaj również będą nas śledzić i nie wolno będzie wysyłać czegokolwiek?
Ogólnie jak ktoś bardzo dobrze się orientuje w tym temacie, to może opisałby wszystko pięknie, abym dogłębnie zrozumiał i odpowiedział też na te pytania jak może.
Z góry dzięki i pozdrawiam
PS Z innej beczki. Ostatnio dostawałem smsy, że mam zapłacić jakieś 800zł ponad na Liberty Direct, o czym w ogóle nie mam pojęcia. Rodzice chyba z tego nie korzystają, ja tym bardziej - mam 17 lat. Dostałęm z 2 smsy, najpierw żebym wpłacił, potem żebym potwierdził (nie wpłacałem nic) - a na koniec otrzymałem taki, że nie wpłaciłem w związku z czym sprawa zostanie przekazana do sądu i proszą o kontakt. W obu smsach telefon na jaki mam się skontaktować trochę się różni ale podam w cytatach treści wiadomości, będą po kolei i napiszcie czy to jakiś żart czy co mam zrobić.
Oczywiście nadmieniam, że wcześniej miałem problem z pobieraczkiem i też wezwaniem przedsądowym i jakoś nie zapłaciłem i do dziś jest spokój.
Oto wiadomości:
Dzien dobry. Prosimy o pilna wplate kwoty 884,02 PLN w sprawie polisy nr (podali tutaj numer). Kaczmarski Inkasso, tel. (i podali tutaj telefon)
Prosze o potwierdzenie platnosci w sprawie Liberty Direct na nr faksu (podali nr faksu) lub mailem (podali email). Kaczmarski Inkasso
Brak wplaty na rzecz Liberty Direct, LIB(coś tam, jakieś numery), w zwiazku z czym sprawa zostanie przekazana do sadu. Prosze o kontakt (podali nr tel.)
Proszę o pomoc, o niczym takim nie wiedziałem ...
Ostatnia edycja: