Administracyjne usunięcie z wielkiej brytani

• Autor wątku Autor wątku Tymekuk
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

Tymekuk

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam dostałem dzis niepokojocy list z immigration enforcement iż brytyjska służba graniczne zauważyła ze jestem obywatelem eog który wydaje sie nie miec prawa do zamieszkiwania w uk. Mam problemy w Polsce w związku z niepowroceniem z przepustki do zakładu karnego czy to moze byc związanie z tym ? Miałem rowniez sytuacje w uk ze zostałem zatrzymany samochodem bez ważnego ubezpieczenia po rozmowie telefonicznej z immigration enforcement dowiedziałem sie ze mam sie zgłosić na spotkanie na komistariacie czy ktos moze sie orientujecie to? Link to zdjęcia tego pisma
https://imageshack.us/i/eyJqAvEOj

Jak ubezpieczenie to spoko ale nikt na forum nie jest jasnowidzem.Sprawa jest prosta....za nie powrót z przepustki bedziesz miał dolewkę,min 6 miesięcy,ponadto masz karę do odbycia.Mysle ze jak sie tam stawisz to sprawdza Cie dalej i jeżeli jest ENA to wrócisz do PL wiec moja rada jest taka ze lepiej tam zadzwoń najpierw.To jest jak loteria albo wyjdziesz z tamtąd lub wywiążą Cie do jakiegoś HMP etc,

Powodzenia ( Ps ja osobiście bym tam sie niewstawial bo znam przypadki co niby byli wezwani do czegoś innego a sie okazało ze na policji aresztowali ich na podstawie ENA z PL)

A nie wiesz moze jeśli jest ENA czy zostanę przewieziony do polski czy będę mógł odbyć ta karę tutaj bo mam tu dziecko w drodze i w miarę poukładane zycie pracuje itp.

Niema takiej opcji,ja sie utrzymałem 15miesiecy w HMP WAndsworth a potem polski syf Z.K.Jezeli wpadniesz to przeciągaj sprawy z papuga zeby jak najdłużej siedzieć w UK.Takich uciekinierów szuka w UK S.O.CA czasami wraz z polskim CBS,wiec z fartem....:)

Powrót