Administraor nie chce usunąć moich tekstów

• Autor wątku Autor wątku psv125
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

psv125

Użytkownik
Odpowiedzi
36
Napisałem na pewnym forum pewien tutorial (poradnik) podczas gdy byłem tam administratorem, ale teraz już nie jestem i poprosiłem administratora tamtejszego forum o osuniecie mojej własności intelektualnej, jednak on odmówił. Czy mogę poprosić policji/prokuraturę/sąd aby nakazał administratorowi usunięcie MOJEGO poradnika, MOICH postów? Czy np. nie mam praw do czegoś co pisałem na jakimś forum?

Witam,

czy Pan tekst ma charakter utworu w świetle ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych?

a na podstawie czego umieścił Pan swój tekst - regulaminu użytkownika czy jakiejś umowy o bycie adminem?

czy były tam zapisy mówiące o własności materiałów i własności praw autorskich do tych materiałów umieszczanych na forum i możliwościach kasowania tych tekstów?

Proszę pamiętać, ze prawa autorskie chronią formę utworu, a więc idee, pomysły, konspekty, etc. nie będą chronione. Moim zdaniem, w tym poradniku trudno doszukiwać by się było znamion utworu.

yhy, ale przecież mam chyba prawo żądać usunięcia ze strony mojego konta oraz wszystkich postów napisanych przeze mnie, prawda?

Raczej nic. Regulamin bardziej dotyczy zasad gry niż etykiety użytkowania forum itp.

A admin podaje jakiś powód odmowy usunięcia postów czy "nie, bo nie"?

Nie bo nie. Nie bo się nie na widzimy, nie bo jesteśmy wrogami w tej chwili.

Powrót