Adopcja:-(

• Autor wątku Autor wątku Axis991
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Axis991

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
16
Witam.
Chciałam się zapytać czy ktoś z was orientuje się czy po adopcji są jakieś dodatkowe środki na wychowanie adoptowanego dziecka?:?:

czyli? Ok moze inaczej chce adoptować moją siostrę. Chciałam się dowiedzieć czy jest jakies dofinansowanie z tego tytułu

rodzice nie żyją? może pomyśl nad rodziną zastępczą - jest stała co miesięczna pomoc na utrzymanie dziecka, dodatki dla dziecka np. z tytułu kontynuowania nauki, pomoc na usamodzielnienie

Nie matka zachorowała, ojciec ma ograniczone prawa i jest poza granicami polski. Matka ma faceta który nie chce sprawowac opieki nad nia.

proszę się udać do Ośrodka Adopcyjno Opiekuńczego albo PCPR - ja nie widzę tu podstaw do adopcji

Agnieszka3M napisał:
proszę się udać do Ośrodka Adopcyjno Opiekuńczego albo PCPR - ja nie widzę tu podstaw do adopcji
Moim zdaniem tylko do PCPR. Ale ta sytuacja wydaje mi sie dość dziwna, konieczna do rozeznania "w terenie". Sposób myślenia autorki wątku coś zanadto fiskalny...

dlaczego nie, OAO prowadzą również poradnictwo, szkolenia dla rodzin zastępczych, może wstępnie uzyskać informacje czy ma szanse np. na rodzinę zastępczą, jakie warunki musi spełnić itp.

Dziękuje za odpowiedzi DO zamkniięcia.

Powrót