adres korespondencyjny

• Autor wątku Autor wątku wela18
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

wela18

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Jestem właścicielką mieszkania, które wynajmowałam przez 1/2 roku. Osoba w nim mieszkająca na podstawie umowy wynajmu podpisała umowę z rejonem energetycznym na dostarczanie prądu. Ponieważ okazało się, że osoba ta zalegała z płatnościami za prąd, rejon energetyczny odciął jej prąd więc osoba ta wypowiedziała umowę w rejonie podając jako adres korespondencyjny mój adres i nazwisko i wyprowadziła się z zajmowanego lokalu. Teraz na mój adres najpierw przyszedł rachunek wystawiony na jej nazwisko i stały adres zamieszkania a obecnie otrzymałam wezwanie przedsądowe do uiszczenia zaległości płatniczych za dostarczanie prądu na kwotę ponad 2000 zł i wymieniony jest tylko adres dostawy prądu a nie osoba która podpisała umowę. Rejon energetyczny posiada wszystkie dane osoby z którą podpisała umowę ale uparcie posługuje się adresem korespondencyjnym chociaż po otrzymaniu pierwszej przesyłki zgłosiłam że ta sprawa mnie nie dotyczy gdyż to nie ja podpisywałam umowę z rejonem a na rachunku istnieje stały adres zamieszkania osoby z którą podpisali umowę więc tam należy sprawę przekierować. Jak rozwiązać ten problem?.

Stroną umowy na dostarczenie energii jest ta osoba nie Pani. Nie ma znaczenia ze na Pani adres przychodzą pisma - proszę odesłać z adnotacją "adresat wyprowadził się". Zakład energetyczny nawet jeśli będzie chciał dochodzić roszczeń Sądownie to od strony umowy a nie od Pani.

Witam. Posiadam zadłużenie w jednej z firm proponujących szybką pożyczkę na kwotę 1500zł. Proszę o informację czy jeśli sprawa zostanie przekierowana do sądu to wszelkie pisma będą przychodzić na adres zameldowania czy na adres korespondencyjny, który podałam pożyczkodawcy?

tyna12 napisał:
Witam. Posiadam zadłużenie w jednej z firm proponujących szybką pożyczkę na kwotę 1500zł. Proszę o informację czy jeśli sprawa zostanie przekierowana do sądu to wszelkie pisma będą przychodzić na adres zameldowania czy na adres korespondencyjny, który podałam pożyczkodawcy?

powinny na adres korespondencyjny, pytanie co firma wskaże w pozwie.

Powrót