W
wela18
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Jestem właścicielką mieszkania, które wynajmowałam przez 1/2 roku. Osoba w nim mieszkająca na podstawie umowy wynajmu podpisała umowę z rejonem energetycznym na dostarczanie prądu. Ponieważ okazało się, że osoba ta zalegała z płatnościami za prąd, rejon energetyczny odciął jej prąd więc osoba ta wypowiedziała umowę w rejonie podając jako adres korespondencyjny mój adres i nazwisko i wyprowadziła się z zajmowanego lokalu. Teraz na mój adres najpierw przyszedł rachunek wystawiony na jej nazwisko i stały adres zamieszkania a obecnie otrzymałam wezwanie przedsądowe do uiszczenia zaległości płatniczych za dostarczanie prądu na kwotę ponad 2000 zł i wymieniony jest tylko adres dostawy prądu a nie osoba która podpisała umowę. Rejon energetyczny posiada wszystkie dane osoby z którą podpisała umowę ale uparcie posługuje się adresem korespondencyjnym chociaż po otrzymaniu pierwszej przesyłki zgłosiłam że ta sprawa mnie nie dotyczy gdyż to nie ja podpisywałam umowę z rejonem a na rachunku istnieje stały adres zamieszkania osoby z którą podpisali umowę więc tam należy sprawę przekierować. Jak rozwiązać ten problem?.